ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coaliția pentru Familie a reacționat la declarația președintelui Klaus Iohannis care a spus, în această seară, că „în chestiunea revizuirii Constituției încă nu este rândul meu să mă exprim”, dar „este greșit să mergem pe calea fanatismului religios”.

Coaliția pentru Familie este inițiatoarea demersului pentru modificarea Constituției și definirea familiei ca fiind întemeiată pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie. Coaliția pentru Familie a reușit să adune semnăturile a 3 milioane de români care vor organizarea unui referendum pentru modificarea Constituției.  

„3 milioane de fanatici? Și LUTERANII sunt fanatici, domnule președinte Klaus Iohannis?”, întreabă reprezentanții Coaliției pentru Familiei, pe pagina de facebook.

„Biserica Evanghelică Lutherană din România, al cărei credincios este dl. președinte Klaus Iohannis, este membră a Consiliului Consultativ al Cultelor (CCCR). Acesta reprezintă cvasitotalitatea credincioșilor din România.

Prin rezoluția din 20 iunie 2013, CCCR și-a manifestat sprijinul pentru menționarea în Constituția României a instituției familiei ca întemeiată pe căsătoria dintre un bărbat și o femeie.

Ulterior pornirii inițiativei cetățenești, cultele membre ale CCCR au sprijinit activ colectarea de semnături pentru susținerea propunerii legislative de revizuire a art. 48(1) din Constituție, în vederea definirii căsătoriei ca uniunea dintre un bărbat și o femeie.

În aceste condiții, ne exprimăm nedumerirea cu privire la modul în care dl. președinte Klaus Iohannis a răspuns astăzi la întrebarea unui jurnalist cu privire la inițiativa cetățenească semnată de 3 milioane de români și avizată favorabil de Curtea Constituțională.”