ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Saber Guardian, cel mai mare exercițiu militar din istoria modernă a României, a inclus, duminică, forțarea unui curs major de apă, pe brațul borcea al Dunării. La activitate au participat peste 1.500 de militari români și 100 de americani, cu aproximativ 400 de mijloace tehnice de luptă.


La finalul exercițiului, generalul locotenent Ben Hodges, comandantul Forțelor Terestre SUA în Europa, s-a declarat impresionat de desfășurarea acestuia.

 „Lucrez în armată de 37 de ani, iar aceasta a fost cea mai bine organizată și executată traversare a unui curs de apă pe care am văzut-o vreodată”, a declarat el.

"Sunt extrem de mandru de Forțele Terestre Române, de Forțele Navale, Aeriene și Forțele Speciale", a adăugat el.

Potrivit Statului Major al Forțelor Navale (SMFN), SABER GUARDIAN 17 este cel mai mare exercițiu multinațional din istoria modernă la care Armata Română ia parte, desfășurându-se simultan în trei state aliate (Bulgaria, Româniai și Ungaria), în perioada 10-22 iulie. 

SMFN, precizează într-un comunicat că Forțele Navale Române vor participa cu un efectiv de 745 de militari și tehnică alcătuită din 10 nave de luptă și de sprijin logistic, 12 ambarcațiuni și 18 mijloace terestre de luptă, se arată într-un comunicat de presă.

Forțele Navale Române participă la șase secvențe ale exercițiului multinațional SABER GUARDIAN 17.

SG17 este condus de Forțele Terestre ale Statelor Unite în Europa și se desfășoară în perioada 11-20 iulie, pe teritoriile Bulgariei, României și Ungariei, cu participarea a 25.000 de militari, din 22 de țări aliate și partenere.