ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Thierry Breton, comisarul european pentru Piața Internă, va efectua azi o vizită oficială la București, ocazie cu care se va întâlni și cu președintele Iohannis, dar și cu miniștrii interimari ai Sănătății, conform Reprezentanței Comisiei Europene la București, transmite Știripesurse.

Comisarul european va participa și la o conferință de presă cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat și cu coordonatorul campaniei de vaccinare din România, Valeriu Gheorghiță, informează Agerpres, conform sursei citate.

"Este important pentru mine să vin, personal, la București pentru a discuta cu liderii politici din România în mod special despre situația îngrijorătoare generată de COVID-19. Odată cu venirea iernii, rata scăzută de vaccinare pune sănătatea cetățenilor români -de toate vârstele și categoriile sociale - în pericol. Acest risc reprezintă totodată și o barieră în calea redresării depline a României și a Uniunii Europene în ansamblu", a afirmat comisarul european.
 

"Europa a furnizat vaccinuri sigure și eficiente în timp record - România are tot ceea ce este necesar pentru a le folosi, a lupta împotriva reticenței la vaccinare și a opri răspândirea virusului". Astfel, "trebuie încurajat efortul din partea tuturor părților interesate - Guvern, profesioniști din domeniul sănătății, ONG-uri și cetățeni - aștept cu interes aceste întâlniri productive", precizează comunicatul oficial de la Bruxelles.

Breton se va întâlni la ora 9:00 cu ministrul interimar al Sănătății, Attila Cseke, urmând ca, la ora 10, să se întâlnească cu Nicolae Ciucă, iar la ora 12:00 va fi prezent la o conferință de presă alături de șeful DSU și Valeriu Gheorghiță. Apoi, la 13:00, comisarul se va întâlni cu șeful statului, în timp ce la ora 14:00 va avea o întrevedere cu Comisiile Parlamentare reunite ale Industriei, Afacerilor Europene și Sănătate.