ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bruxelles-ul ar putea da în judecată România din cauza tăierilor ilegale de păduri și a companiei austriece Holzindustrie Schweighofer.
 
 AGENT GREEN a primit zilele trecute răspunsul din partea Comisiei Europene, in care se spune că se pregătește sp dea România în judecată pentru tăierile ilegale și ca are termen până pe 2 decembrie să acționeze.

Oficialii de la București trebuie să prezinte Bruxelles-ului, până la data de 2 decembrie, un plan de mpsuri privind implementarea Regulamentului Cherestelei 995/2010 (EU Timber Regulation – EUTR) și împotriva companiilor care încalcă acest regulament.

”Dacă situația nu cunoaște o îmbunătățire, Comisia va da acest stat membru în judecată”, se arată într-un răspuns transmis de la CE activistului Gabriel Păun de la Agent Green.

Răspunsul Comisiei face referire la investigația realizată în România de organizația non-guvernamentală Environmental Investigation Agency (EIA). După doi ani de investigații, activiștii de mediu americani au acuzat compania austriacă Holzindustrie Schweighofer că proceseavă lemn tăiat ilegal. Acțiunea lor este sprijinită de cele mai importante ONG-uri de mediu din România.

Greenpeace atenționează că pădurile României sunt amenințate de tăieri ilegale și de aministrare deficitară. Studiile oficiale arată că 8.8 milioane de metri cubi de lemn dispar anual.