ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Comisia Europeană (C.E.) propune prelungirea cu încă un an a cerinței certificatelor Covid în spațiul comunitar, valabilitatea acestora urmând să expire - în lipsa unei prelungiri - pe 30 iunie 2022.

Potrivit paginii web a C.E., Regulamentul (UE) 2021/953 privind certificatul digital COVID al UE a introdus norme la nivelul UE pentru emiterea și acceptarea dovezii de vaccinare Covid, de rezultat al testului sau de recuperare din boală a unei persoane depistate cu noul coronavirus.

Comisia consideră în continuare că Certificatul digital COVID al UE „facilitează” libera circulație a persoanelor în Uniune pe durata pandemiei de coronavirus. Ce nu spune Comisia este că cerința certificatului îngreunează până la a face indezirabilă circulația liberă a persoanelor sănătoase care nu dețin Certificatul, neîncadrându-se în cele 3 categorii (trecute prin boală, testate negativ sau vaccinate cu serurile experimentale Covid). Nu este clar de ce Comisia insistă să prelungească cu încă un an valabilitatea unui certificat digital care a fost introdus în numele gestionării pandemiei și care, o dată cu diminuarea numărului de infectări pretutindeni în Uniune, a devenit anacronic - dacă nu-i va fi prelungită artificial valabilitatea.

Citiți și: Pașaportul de Vaccinare NU are nici o legătură cu Sănătatea: Iată Dovada!

Deși Comisia subliniază faptul că certificatul Covid e folosit doar pentru circulația inter-statală, iar „modul în care certificatul este utilizat în alte scopuri (acces la evenimente etc.) rămâne la latitudinea fiecărei țări din UE”, cunoaștem din realitățile pe care le-am trăit până în februarie 2022 că, o dată prelungit acest certificat, autoritățile locale, centrale și unionale vor face uz și abuz de el, transformându-l din nou într-un instrument de condiționare a libertății și de segregare socială.

Foarte important, înainte de a trimite propunerea de prelungire către Parlamentul European (unde nu ne așteptăm să întâmpine mari piedici), Comisia îi invită pe cetățenii europeni să participe la o dezbatere publică online până pe 8 aprilie 2022. A mai rămas aproximativ o săptămână în care vă puteți transmite propriile opinii și observații accesând această adresă

Câteva comentarii lăsate de cetățeni pe pagina Comisiei Europene:

„Nu sunt de acord cu acest certificat care nu face altceva decât să încalce drepturile fundamentale ale omului!”, a scris Florin Coja din România.

„Solicit eliminarea imediată a acestui instrument abominabil, liberticid, discriminatoriu, de șantaj și control social. Acest certificat digital este în contradicție cu ceea ce declarăm a fi valorile care inspiră democrațiile occidentale, libertatea, respectul, toleranța, egalitatea, umanitatea, pe care spunem că vrem să le apărăm chiar cu prețul de a intra în război împotriva celor care le pun în pericol. În plus, certificatul s-a dovedit a fi total inadecvat pentru a controla pandemia, întrucât nici testele, nici "vaccinurile" nu sunt eficiente. Mă voi opune cu toate forțele mele perpetuării distrugerilor socio-umane pe care acest certificat le-a produs: Libertatea condiționată nu este libertate!”, a scris Stefano Isola din Italia.

„Resping în mod fundamental vaccinarea obligatorie. Fiecare cetățean trebuie să fie liber să decidă dacă și împotriva a ce vrea să fie vaccinat. Același lucru este valabil și pentru administrarea/ingerarea de medicamente”, a scris un cetățean anonim de limbă germană.
 
 
Reamintim faptul că certificatele digitale Covid au fost votate masiv în Parlamentul European în săptămâna Patimilor dinaintea Paștilor ortodoxe din 2021. Deși măsura era considerată temporară și gândită ca o modalitate de a redeschide sezonul turistic estival după restricțiile din 2020, ea a fost prelungită mai mult de 6 luni, sub amenințarea sezonului gripal și a creșterii numărului de cazuri (deși multe dintre ele erau de fapt reacții adverse la vaccinarea Covid). În toate statele în care parlamentele naționale au impus, pe model european, propriile certificate „pentru doar câteva luni” - cel mai elocvent exemplu este cel al Franței -, factorul politic și-a încălcat promisiunea, forțând prelungirea mai întâi cu 6 luni, apoi cu un an, consfințind de fapt permanentizarea condiționării biometrice a libertăților cetățenești. De aceea și dezbaterea publică și propunerea Comisiei Europene de prelungire a certificatelor digitale Covid ar putea avea o importanță mai mare decât o putem bănui în prezent, când ne simțim aproape eliberați de pandemie, pentru că o eventuală prelungire a pașapoartelor de vaccinare va reimpulsiona atât identitatea digitală, cât și vaccinarea obligatorie, iar România are comenzi de seruri experimentale pentru tot anul în curs, precum și pentru 2023, după cum am arătat într-un articol anterior.