ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


După tergiversări îndelungate, cu majoritate de voturi, Comisia juridică a Camerei Deputaților a dat, marți, aviz favorabil inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției pe tema definiției familiei.  Totodată, comisia a respins amendamentul propus de PNL-istul Gabriel Andronache

Inițiativa cetățenească pentru revizuirea Constituției prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consfințită între un bărbat și o femeie, pe egalitatea acestora și pe dreptul și îndatorirea părinților de a asigura creșterea, educația și instruirea copiilor”.

Proiectul de lege a fost votat în forma inițială, fiind respins amendamentul depus de deputații PNL Gabriel Andronache și Valeria Schelean-Șomfelean, informeaza Mediafax.

În actuala formă, acesta prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între soți”, însă semnatarii inițiativei vor ca definiția să fie schimbată pentru a bloca orice posibilitate a legiferării căsătoriei între persoane de același sex. Astfel, inițiativa prevede că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimțită între un bărbat și o femeie„.

Propunerea legislativă a cetățenilor de revizuire a Constituției României pentru ocrotirea familiei și a căsătoriei a fost trimisă de Comisia Juridică plenului Camerei Deputaților, cu raport de adoptare.

Au fost 17 voturi pentru, 1 contra, 1 abținere.

Cu excepția deputatului Gabriel Andronache, toți deputații PNL din Comisie au votat favorabil proiectul de revizuire. Cu un plus pentru deputatul de Bihor Ioan Cupșa, care a avut o intervenție strălucită.

Toti deputații PSD, ALDE, UDMR și minorități naționale au votat pentru proiectul de revizuire.

Dintre cei doi deputați USR, unul a votat pentru (Stelian Cristian Ion).