ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ARTICOL PUBLICAT INIȚIAL PE 11 MARTIE 2020 ȘI RELUAT ÎN SERIA REMEMBER PLANDEMIA.
 
BISERICILE S-AU ÎNCHIS ȘI SFINTELE PAȘTI S-A FĂCUT, PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ISTORIA CREȘTINISMULUI ROMÂNESC, CU LĂCAȘURILE SFINTE GOALE. AȘA A VRUT ARAFAT. ȘI AȘA S-A EXECUTAT.
 
Articolul original:
 
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș a decis ca până la data de 31 martie, slujbele religioase pentru toate cultele religioase să fie suspendate în zilele de sâmbătă și duminică, după ce Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat miercuri interzicerea „evenimentelor din spații închise la care participa peste 100 de persoane”. [În practică au rămas închise încă mult timp - n.n. 31.03.2022]
 
Lăcașele cult vor rămâne deschise, dar nu vor fi oficiate slujbe religioase, se precizează în comunicatul Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Maramureș.

„În Comitetul Judetean pentru Situatii de Urgență am hotărât să sistăm tot ce înseamnă serviciu religios, indiferent de cult în zilele de sâmbătă și duminică până în data de 31 a lunii. A fost o decizie grea, dar necesară, pentru că riscul era foarte mare în contextul actual al răspândirii virusului. Fac un apel la întelegere și la solidaritate din partea conjudețenilor noștri”, a declarat prefectul Silviu Ungur.
Raed Arafat, secretar de stat în MAI, a anunțat miercuri interzicerea „evenimentelor din spații închise la care participa peste 100 de persoane”. Este vorba de activități sportive, religioase, de divertisment, culturale, științifice”.
 
„Biserica nu intră în carantină, pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a declarat purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR), Vasile Bănescu, într-o declarație pentru Realitatea PLUS. Asta după ce mai multe voci au cerut închiderea bisericilor pentru a limita răspândirea cazurilor de coronavirus.

„E înțelept să ne îngrijorăm în limitele rațiunii, dar devine periculos să ne panicăm, debitând enormități pe Facebook, precum aceea a închiderii bisericilor”, a declarat purtătorul de cuvânt al BOR.

„Coronavirusul nu se ia prin rugăciune, ci în primul rând prin ignorarea normelor de igienă elementară, așa cum spun și autoritățile medicale. Cei declarați bolnavi stau oricum acasă sau în carantină. Biserica nu intră în carantină pentru că ea aparține lui Hristos, nu vreunei autorități pământești”, a mai spus Vasile Bănescu.
 
CU TOATE ACESTEA, BISERICILE S-AU ÎNCHIS ȘI SFINTELE PAȘTI S-A FĂCUT, PENTRU PRIMA OARĂ ÎN ISTORIA CREȘTINISMULUI ROMÂNESC, CU BISERICILE GOALE.
 
Citiți pe aceeași temă la rubrica de OPINII -  Ați arestat rugăciunea! de Miron Scorobete