ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un american cu boală cronică de rinichi de gradul 5 a fost scos de pe lista de transplant, unde se afla de trei ani, din cauză că este nevacccinat.

Bărbatului, pe nume Shamgar Connors, din Stafford, statul Virginia, i s-a comunicat de către Centrul de Transplant al Universității Virginia că nu mai este eligibil pentru un transplant de rinichi – de care depinde viața sa – deoarece nu este vaccinat anti-COVID-19.

Într-o convorbire telefonică între Connors și o doctoriță de la Centrul de Transplant, și difuzată de canalul de televiziune Newsmax, aceasta îi explică bolnavului că, din cauza statutului său vaccinal, nu mai este considerat „activ” pe lista de așteptare.
 

„Politica noastră este ca dacă dvs... pentru a avea persoane active pe lista de grefe și a obține o grefă, trebuie să fiți complet vaccinat. Nu doriți să mergeți mai departe?”.

„Mai degrabă prefer să mor de insuficiență renală”, răspunde Connors.

Iar „eroina din linia întâi” continuă la fel de halucinant:

„OK. Acest lucru este posibil – vreau să spun că poate fi un moment de răscruce în evaluarea dvs., pentru că nu va fi făcută o excepție, știința este destul de clară cu privire la vaccin.”

„Am avut COVID și am trecut peste asta”, spune Connors. „Nu îmi este teamă. Sunt 99,9997% șanse de supraviețuire...”

„Nu este așa”, se încăpățânează doctorița. „Acestea sunt informații destul de incorecte. Dar, evident, este alegerea dvs., dar nu este alegerea dvs. dacă vreți să fiți activ pe listă.”

Realizatorul de la Newsmax, Grant Stinchfield, a declarat că producătorii emisiunii sale au încercat să ia legătura cu Centrul de  Transplant al Universității Virgina pentru a obține o reacție, însă au primit răspunsul că vor fi contactați ulterior, lucru care nu s-a mai întâmplat.

Când producătorii au revenit cu un nou apel, li s-a închis telefonul în nas.

Stinchfield i-a spus lui Connors:

„Ei bine, mă tem că nu sunteți singurul în situația asta. Cât de îngrijorat sunteți? Presupun că riscați să muriți.”

Bolnavul a răspuns:

„Păi, starea mea nu are cum să se îmbunătățească, asta mi-au spus doctorii. Așa că, dacă nu primesc un transplant de rinichi, da, alternativa este moartea.” 

Și Connors a adăugat:

„Mă aflam pe lista de așteptare de trei ani, poate chiar mai mult. Așa că acum sunt nevoit să o iau de la capăt în altă parte. Asta înseamnă că, până când va apărea un rinichi potrivit pentru mine, care am sânge pozitiv, mi s-a spus că timpul de așteptare este de șase-șapte ani. Nu știu dacă până atunci o să mai fiu în viață.”