ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Convoaie de personal și tehnică militară, atât românești, cât și aparținând unor state membre NATO și partenere, se vor deplasa, în această perioadă, pe căi de comunicații rutiere, feroviare, aeriene, maritime și fluviale, în vederea participării, între 3 și 24 iunie, la faza operațională a celui mai important program de pregătire multinațională din acest an în România - Saber Guardian 2019 (SG19) și exercițiile conexate, a anunțat, vineri, Ministerul Apărării Naționale (MApN), citat de Agerpres.

Deplasarea convoaielor militare românești se face din zonele de dislocare la pace a marilor unități participante la exercițiu către poligoanele Cincu, Babadag, Smârdan, Capu Midia, Boboc, Bordușani și spre alte zone de instruire, iar convoaiele aparținând armatelor străine se vor deplasa dinspre punctele de trecere a frontierei către aceleași destinații.

„Exercițiul multinațional SG19 are ca principal obiectiv evidențierea coeziunii, unității și solidarității statelor partenere și aliate în vederea apărării împotriva oricărei agresiuni, în special prin mobilizare rapidă și concentrare a forțelor în timp scurt, oriunde în Europa. Activitățile de instruire în comun din România includ exerciții tactice de stat major și cu trageri de luptă, forțări ale cursurilor de apă, deplasarea tactică a unităților și secvențe cu specific medical”, precizează Ministerului Apărării Naționale într-un comunicat de presă.

Aproximativ 13.500 de militari din 14 țări aliate și partenere (Albania, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Germania, Marea Britanie, Republica Moldova, Olanda, Polonia, Portugalia, România, Spania, Turcia, Ucraina și SUA) vor participa la acest exercițiul Saber Guardian 2019 (SG19), dintre care 7.600 de soldați ai Armatei Române.