ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Convoiul pentru Libertate (2) a străbătut joi inima Ardealului, trecând prin Capitala Marii Uniri (Alba-Iulia), prin Sebeș-Alba și făcând un popas mai consistent la Sibiu, înainte de a o lua spre Râmnicu-Vâlcea, cu o scurtă oprire la Mănăstirea Cozia, pentru o rugăciune la mormântul Voievodului Mircea cel Bătrân. 

La Sibiu, Convoiul a ajuns la capătul vestic al orașului, în apropiere de Aeroport, și a poposit în parcarea super-magazinului Ambient, situat pe Șoseaua Alba Iulia. VIDEO:


La finalul popasului, toți protestatarii au rostit  rugăciunea „Tatăl nostru”. Convoiul a fost alcătuit din aproximativ 10 mașini, cărora li s-au alăturat și 3 mașini din Sibiu. În filmarea de mai jos, tot pe Șoseaua Alba Iulia, protestatarii trec podul peste râul Cibin, care în trecut despărțea orașul de satul (devenit cartier) Turnișor. VIDEO:


Ceea ce s-a dorit a fi o oprire pentru un flash mob în centrul orașului a fost doar o scurtă trecere prin fața Primăriei Vechi (bvd. Victoriei) și o înconjurare a giratoriului de la intersecția bulevardului Vasile Milea cu str. Dumbrăvii. VIDEO:

 
Protestatarii din gruparea a II-a a Convoiului pentru Libertate își continuă drumul spre Râmnicu Vâlcea cu o scurtă oprire la Mănăstirea Cozia. Vineri, 18 februarie, se vor regăsi la București alături de toate componentele Convoiului, unde vor protesta în Piața Victoriei, în fața Guvernului, cerând terminarea stării de alertă și încetarea tuturor restricțiilor covidiene, în principal cele legate de vaccinarea Covid și certificatul digital Covid.