ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Corina Radics, asistentă medicală, soția preotului din comuna Măureni, județul Caraș-Severin, a murit la doar 48 de ani, după ce se prezentase miercuri seară la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, cu fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de pe scară, de la o înălțime de circa 2 metri.

Căderea s-a produs miercuri, 8 aprilie, în timp ce femeia făcea curățenie în casă. A luat o scară și s-a urcat pe ea, cu intenția de a da jos perdeaua de la fereastră. Într-un moment de neatenție, a căzut și s-a ales cu o fractură deschisă la picior. Strigătele ei de ajutor nu au fost auzite și s-a văzut nevoită să se târască până în curte, sângerând.

A fost chemată o ambulanță, care a transportat-o de urgență la Spitalul Județean din Reșița. Câteva ore mai târziu, femeia, în vârstă de 48 de ani, a făcut stop cardio-respirator și a decedat.

„Doamna preoteasă a ajuns conștientă la spital, doar că a pierdut mult sânge. A fost băgată în cortul de triaj din curtea spitalului, iar din acel moment nu știu nici eu, și nici familia ce s-a întâmplat acolo. Ne așteptam să-i oprească sângerarea ori să fie operată, din păcate, după două ore a fost declarat decesul. Am înțeles că s-ar fi încercat resuscitarea, dar nu s-a mai putut face nimic”, a declarat primarul comunei Măureni, Brian Filimon, pentru expressdebanat.ro, potrivit ziarului Ziua de Vest

Spitalul Județean de Urgență Reșița a emis un comunicat de presă în care prezintă versiunea proprie a desfășurării faptelor ce au condus la moartea Corinei Radics:

„În cursul serii de miercuri, 8 aprilie, la ora 19.20, a fost adusă cu ambulanța, la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Reșița, o pacientă în vârstă de 48 de ani, din comuna Măureni, care prezenta fractură deschisă la glezna dreaptă, în urma unui traumatism prin cădere de la o înălțime de circa doi metri.

Din afirmațiile pacientei, aceasta a avut contact cu un suspect COVID-19, neconfirmat până în acest moment.

Inițial, pacienta a fost cazată într-unul din eurocontainerele din curtea spitalului, unde i s-au evaluat funcțiile vitale. La acel moment, femeia era conștientă, cooperantă, dar prezenta valori tensionale scăzute.

Pacientei i s-a administrat, de urgență, tratament de reechilibrare volemică și analgezice, fiind imediat mutată în salonul izolator din cadrul UPU, dotat cu sursă de oxigen și monitor de funcții vitale.

De asemenea, i s-a efectuat, de urgență, consult ortopedic, în urma căruia s-a decis intrarea în sala de operație pentru intervenția chirurgicală.

Imediat după consultul ortopedic, pacienta a prezentat stop cardio-respirator, demarându-se manevrele de resuscitare, însă, din păcate, fără rezultat favorabil, decesul declarându-se la ora 20.50”, susțin reprezentanții SJU Reșița.

Fosta asistentă medicală și preoteasă va fi înmormântată în cimitirul din comuna Măureni sâmbătă, 11 martie, până la orele amiezii, cu un public restrâns doar la membrii familiei, din cauza măsurilor luate în perioada stării de urgență. Consătenii sunt rugați să rămână la casele lor, întrucât participarea lor la slujba de înmormântare nu este permisă. Totuși, cei care vor dori să înalțe o rugăciune și să își ia rămas bun de la răposată vor auzi clopotele bisericii și vor putea ieși la fereastră sau în poartă pentru a petrece din privire mașina care, cu viteză redusă, va purta trupul neînsuflețit pe strada principală spre locul de veci, a anunțat vineri pe social media fiica îndoliată, Anita Radics, președintă a ATOR Banatul de Munte.