ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Povestea continuă pentru Marele Cor al Armatei Roșii, după tragedia de la finele anului trecut. Ansamblul Alexandrov, Marele Cor al Armatei Roșii, revine la Sala Palatului din București, pe 17 noiembrie, în noua sa formulă, cu concertul special "The Great Revival” (Marea Renaștere), anunță news.ro.

Spectacolul, închinat memoriei membrilor Corului care au pierit în accidentul aviatic de anul trecut, va prezenta un repertoriu integral rusesc.

După tragedia aviatică din 25 decembrie 2016, când 64 de membri ai ansamblului și-au pierdut viața, în Marea Neagră, în aeronava care 
îi ducea spre Siria, Corul Armatei Roșii a fost refăcut prin intermediul unui concurs național. 

Considerat cel mai mare ansamblu artistic din Rusia, corul este renumit pentru finețea interpretării muzicale academice. Aranjamentele muzicale ale ansamblului combină cu succes instrumentele populare rusești - balalaica și acordeonul cu butoane - cu instrumente de suflat din metal și lemn.

Din palmaresul ansamblului rusesc nu lipsesc momente artistice extraordinare, precum concertul din 2004, susținut la Vatican, cu binecuvântarea Papei Ioan Paul al II-lea, și un concert din 2007, care a avut loc la sediul Alianței Nord Atlantice (N.A.T.O) de la Bruxelles. 
 
Corul Armatei Roșii a susținut concerte și în România, cele mai recent având loc în septembrie 2015, la Cluj-Napoca, și în octombrie 2016, la Sala Palatului din București. Corul intenționa să participe și la ediția 2017 a Eurovision, programată să se desfășoare în Ucraina.