ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mihai Polițeanu, Elena Ghioc și Răzvan Patachi, membri ai asociației 
„Inițiativa România”, au depus un denunț penal la DNA împotriva prim-ministrului Sorin Grindeanu și fostului ministru al Justiției Florin Iordache în care îi acuză de favorizarea făptuitorului și de prezentarea cu rea-credință de date inexacte Parlamentului sau președintelui României cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde săvârșirea unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, scrie Cotidianul.

Acest dosar deschis de șefa DNA Laura Codruța Kovesi se bazează pe o plângere depusă de Mihai Polițeanu în 24 ianuarie 2017, iar Ordonanța 13 a fost emisă în 31 ianuarie 2017, fiind publicată în MO în 1 februarie 2017.

Cotidianul a intrat în posesia facsimilului acestui denunț, pe care l-a publicat prima oară site-ul Hotnews în 25 ianuarie 2017, ora 10:39. 

În cronologia prezentată de jurnaliștii de la Cotidianul se dovedește că, în doar 23 de zile, între 18 ianuarie 2017, când au fost demarate protestele antiguvernamentale, și 9 februarie, când CCR a respins ultima sesizare pe tema Ordonanței 13, s-au întâmplat atât de multe evenimente, încât este imposibil de evitată concluzia că a existat un plan inițial, că totul a fost bine organizat, modificându-se strategia și mesajele în funcție de evoluția evenimentelor.

Articolul complet poate fi citit AICI.