ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul PSD, Liviu Dragnea, a prezentat joi seara, la Antena 3, bilanțul primelor trei luni de guvernare Grindeanu și a avansat o cifră interesantă în ceea ce privește atragerea de fonduri europene, scrie cotidianul.ro.

„Pe trimestrul întâi al anului 2017 am avut 2.977 milioane de lei, comparativ cu 298 milioane de lei, în aceeași perioadă din 2016, ceea ce înseamnă o creștere cu 899%. Este cea mai mare creștere. Vorbim de date, nu prognoze. Euro intrați în România. Plus 899% în 2017”, a spus Dragnea.
Cifrele aflate pe site-ul Ministerului Finanțelor, insituție condusă de Viorel Ștefan, arată cu totul altceva, susține cotidianul.ro.


Execuția bugetului general consolidat pe primele două luni ale anului prezintă suma de 43,5 milioane de lei în dreptul capitolului „Sume primite de la UE în contul plăților efectuate și prefinanțare”. Asta înseamnă o scădere cu 61,2% față de perioada similară a lui 2016, când s-au atras 112,1 milioane de lei. Asta ar însemna ca în luna martie, Guvernul ar fi primit 2.933,5 milioane de lei. „Asta va face istorie! Dragnea s-a întors din Maldive cu povești pescărești de îngheață Oceanul Indian. Spune că fondurile primite de la UE au crescut cu aproape 900% față de primul trimestru din 2016!!! 900%!!!”. Datele publicate de Finanțe pentru primele două luni arată o scădere de 60%!! Cum ar putea acestea să crească într-o singură luna până la 900%??? Cred că dl. Dragnea a stat cam mult la soare. Și în țară ninge ca-n decembrie... 

Articolul integral poate fi citit AICI.