ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Derutant, captivant, distractiv și minunat jucat”, este descris în cinci cuvinte cel mai nou film semnat de Cristi Puiu - „MMXX” (2020), care toacă în regim de comedie anii de pandemie. MMXX intră, începând cu 10 noiembrie, în cinematografele din întreaga Românie.

Noul film al lui Cristi Puiu prezintă patru scurte momente în timp care surprind rătăcirile unor suflete blocate la răscrucea istoriei, conform paginii de Facebook MMXX.

București FM sintetizează în deschiderea unei discuții (video) cu actorii Bianca Cuculici (rolul Oanei Pfifer) și Laur Bondarenco (rolul lui Mihai Dumitru):

„MMXX prezintă patru scurte momente care îți arată rătăcirile unor suflete blocate la momentul pandemiei.

Oana Pfifer, o tânără terapeută, ajunge să răspundă singură la chestionarul pe care clientul său ar trebui să îl completeze.

Mihai Dumitru, fratele mai mic al Oanei, este plin de griji pentru că vine aniversarea. Crede-mă are pretenții mari și… nepotrivite.

Septimiu Pfifer, soțul Oanei, a intrat în febra pandemiei. Îi este frică să nu îl atace virusul SARS COV 2.

Narcis Pătranescu, inspector la brigada de crimă organizată, a trecut prin moartea unuia dintre colegii săi. Se trezește în centrul unei povești întunecate în timp ce interoga o tânără.”

O impresie de la unul dintre primii spectatori MMXX:
„Filmul ăsta e ca o radiografie în care pacientul e în stare să vadă singur cât e de bolnav. E un semnal de alarmă, pentru fiecare dintre noi, ambalat într-o structură cinematografică atent meșterită.”

„Încă o dată, personajele lui Puiu se pierd într-un habitat irespirabil în care corupția, criminalitatea, lipsa de comunicare și simplul dispreț cuceresc totul. Ecranul se solidifică în fața ochilor privitorului, iar senzația de goliciune cucerește totul: narațiunea dispare și devine o simplă anecdotă.” a scris și El Mundo despre MMXX pe care îl veți putea vedea în cinematografe din 10 noiembrie!

Produs de Mandragora și distribuit în România de Iadasarecasa, filmul MMXX a avut premiera mondială în cadrul competiției oficiale a Donostia Zinemaldia - Festival de San Sebastián (SSIFF). Regizorul Cristi Puiu a vorbit despre filmul său (în limba engleză) în interviul de mai jos realizat la San Sebastián: