ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


...ȘI DE CE AVEM ȘTAMPILA RASISTĂ PE FREEDOM CONVOY

Iată-l și pe camionagiul Csaba, ungur din România (video mai sus, o filmare care a depășit 400.000 de vizionări).

Zice că nu și-a imaginat canadieni făcând revoluție. Avea 18 ani în decembrie 89, la marea înghesuială  anticeaușistă. Atunci a plâns prima dată.

Aici a plâns de multe ori, impresionat de solidaritatea canadienilor.

A plâns împreună cu un polițist căruia i-a spus povestea lui, de om venit la muncă departe de casă, de Estul Europei.

A plâns când o bătrânică i-a oferit 20 $, după ce fondurile camionagiilor au fost blocate. A vrut să refuze dar gestul era prea frumos. Un alt necunoscut i-a dat 50 $ din cei 5000 $ primiți de la un anonim canadian, care i-a spus să împartă banii șoferilor.

„Nu vom pleca de aici! Sunt ultimul care va pleca din Ottawa. Și voi pleca liber! Ori învingător ca Cezar, ori într-un sac negru”, spune el. Bravó, Ciobi!

Observație! Unul dintre deranjurile mari, din cauza cărora mișcarea truckers a primit ștampila rasismului este că 90% dintre protestatari sunt albi.

E și normal: câți camionagii afro ați văzut în viața voastră? Trucker e o meserie foarte grea: drumuri lungi, singur, în zone izolate și natural ostile, cu temperaturi foarte joase, în Canada. E dificil jobul ăsta când ai sângele cald al strămoșilor africani. Nu e nimic rasist aici. Fiecare cu preferințele lui. Black Lives Matter nu rimează cu Truck Life Better. În Canada majoritatea camionagiilor sunt albi, urmați de sud-est asiatici. În SUA white truckers depășesc 60%.

Încă ceva: majoritatea camionagiilor albi care protestează provin din Estul Europei, acolo unde au învățat să recunoască dictatura. Revoluția pe roți este a imigranților economici iar canadienii neaoși o sprijină. Și lor le-a fost greu s-o facă fiindcă îi pândește ștampila white supremacists.

„Dacă trăim, pentru Domnul trăim, și dacă murim, pentru Domnul murim. SUNT DISPUS SĂ MOR, DACĂ E NEVOIE”

Primul interviu, cred, cu un camionagiu român. Marian Tudor, un tip care pare foarte cunoscut printre canadieni. Pe om îl umflă plânsul la un moment dat, impresionat de sprijinul popular pentru proteste. Spune că Trudeau e un mincinos prefăcut. Invocă ajutorul și inspirația divină pentru cauza camionagiilor și îl citează pe Sfântul Apostol Pacel. Ar merita tradus în română: