ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cristian Preda, profesor și decan al Facultății de Științe Politice a Universității din București (FSPUB) a lansat pe Facebook un îndemn care reflectă și atitudinea lui în funcția pe care o ocupă: întoarcerea în băncile facultății doar a profesorilor și studenților vaccinați și incitarea acestora să îi convingă și pe sceptici să se injecteze cu serurile experimentale Covid:

„Nu am avut ieri o majoritate în Consiliul FSPUB pentru a porni predarea față-n față la 1 octombrie. Motive de ordin logistic și ignorarea numărului efectiv de studenți vaccinați ne-au împiedicat să confirmăm decizia luată în iunie de a reveni la normalitate.

Am luat, în schimb, în unanimitate decizia de a ne întoarce în sălile de clasâ în semestrul al doilea împreună cu studenții imunizați. (Precizez că toți colegii mei sunt vaccinați.)

În cursul primului semestru, îi vom ajuta pe studenții care nu au înțeles ce e un vaccin să priceapă acest lucru: principalii noștri aliați vor fi chiar studenții care au făcut deja acest gest rațional din perspectiva sănătății publice. Ei ne vor ajuta să identificăm atât rata reală de vaccinare în rândul colegilor lor, cât și care sunt motivele care i-au făcut pe unii să se teamă mai mult de un vaccin decât de o boală.

Universitatea are în primul rând o misiune pedagogică, iar dacă guvernul a eșuat în campania de vaccinare, noi, profesori și studenți lucizi, nu ne putem deroba de responsabilitate, mulțumindu-ne să acuzăm lălăiala liderilor politici.

Am convingerea că-i putem convinge pe tinerii care doresc să absolve o Universitate că revenirea la normalitate include prețioasa descoperire a științei care e numită vaccin”, scria vineri, 17 septembrie 2021, Cristian Preda pe Facebook, etichetând alte 25 de persoane în postarea lui. 

La fel ca alți propagandiști ai vaccinării, decanul SNSPA se face că nu înțelege care este diferența dintre vaccinurile clasice și noile seruri experimentale Covid, majoritatea bazate pe tehnologia ARN mesager niciodată folosită până acum, și având deja numeroase reacții adverse debilitante sau mortale mai ales în rândul tinerilor. De ce un segment populațional aproape neatins de această boală ar alege „vaccinul” nesigur în locul siguranței tinereții și a propriei imunități naturale este iarăși un mister - alegerea irațională, ca să-l parafrazăm pe decan. Totodată, nici Cristian Preda nu explică de ce revenirea la normalitate trebuie condiționată de intruziunea în corpurile subiecților noii normalități, bucată cu bucată.

Agitatori precum Cristian Preda, aflați în posturi de conducere în cadrul Universității București, nu sunt de neglijat mai ales pe fondul demersurilor studențești de a solicita începerea școlii în format fizic fără condiționări biometrice în cadrul Universității București. Studenții, deși sunt mai numeroși și mai îndreptățiți, nu se află în același raport de putere ca decanii pentru a-și impune punctul de vedere, ceea ce duce cu gândul la o luptă inegală și la posibile abuzuri de putere din partea conducerii facultăților. Având în vedere și că vaccinarea Covid este prin lege o decizie benevolă și neobligatorie, fiind condamnabilă inclusiv reclama la „vaccinuri”, cu atât mai mult nu e explicabil de ce într-o societate democratică anumite grupări încearcă să impună sau măcar să facă presiuni asupra celor care sunt de altă părere, mergând până la marginalizare sau excludere pe criteriul injectării cu serurile experimentale Covid.