ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un șofer din Târgu Mureş și-a legat câinele de maşină şi l-a tras câţiva kilometri buni prin oraş. 

Totul a fost filmat de un alt şofer aflat în trafic şi a postat clipul pe internet. Polițiștii au văzut înregistrarea și s-au autosesizat, iar cel sau cei vinovați riscă să facă inclusiv închisoare pentru fapta lor.

În clipul apărut pe internet se vede cum câinele încearcă să țină pasul cu mașina de care este legat, alergând în urma ei printre alte autoturisme, aproape să fie lovit de alte mașini în timpul cursei.

Imaginile șocante cu acest câine tras de mașină au fost văzute de sute de persoane, inclusiv de oamenii legii de la Inspectoratul de Poliție Județean Mureș.

"Polițiștii au demarat deja cercetările pentru identificarea celor care au suspus câinele la rele tratamente. Împotriva lor vor fi luate măsuri potrivit Legii 205/2004″, a declarat pentru Vocea Transilvaniei Andreea Pop, purtător de cuvânt al IPJ Mureș.

De asemenea, conducerea Direcției Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Mureș a fost sesizată.

Vom demara cercetări pentru a stabili dacă este câinele lui, cum a fost maltratat, dacă a suferit leziuni și se vor lua măsuri”, a precizat Vasile Liviu Oprea, directorul DSVSA Mureș.

Potrivit legii, șoferul riscă închisoare de la 3 luni la 1 an, amendă penală sau contravenție de la 1.000 la 3.000 de lei, în funcție de gravitatea faptei.