ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-covid, Valeriu Gheorghiță a declarat la începutul săptămânii că „Sunt din ce în ce mai multe studii care arată că există diferențe notabile între răspunsul imun după vaccinare și răspunsul imun după infecția naturală”, conform Ziarului Național

Realitatea îl contrazice flagrant: tot Gheorghiță a declarat că 25.178 de români au făcut Covid după vaccinare, iar dintre cei imunizați infectați cu noul virus, 3.862 de persoane s-au vaccinat cu a doua doză.

Totuși, jurnaliștii de la Ziarul Național au semnalat că nu există astfel de studii care să afirme că „imunitatea” dobândită prin vaccinare e mai bună decât cea obținută în mod natural.
 
„Ieșirea șocantă a lui Valeriu Gheorghiță, care a transmis că tot mai multe studii (?) arată că imunitatea prin vaccinare este mai bună decât cea dată de trecerea prin Covid, este oarecum de înțeles, având în vedere surplusul de aproape 500.000 de doze de vaccin. Disperarea autorităților este atât de mare încât au început chiar să umfle cifrele zilnice ale vaccinaților, într-o singură zi majorându-i, din condei, cu 30.000.”, observă Claudia Marcu de la Național.