ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanță București Ilfov a declarat, în contextul în care s-a scris că există un tratament preferențial pentru anumiți bolnavi, că Gigi Becali a suportat costurile pentru aducerea cu ambulanța a unui călugăr de la Salonic la București.

Într-o intervenție telefonică pentru B1 TV, Gigi Becali a confirmat această informație, precizând că el consideră că astfel i-a salvat viața acelui călugăr.

”Eu le-am spus că orice problemă pe care o au călugării de pe Muntele Athos, să apeleze la mine. M-au sunat și mi-au spus că un călugăr e la un spital din Salonic și că este foarte grav și că vrea sa vină în România la un doctor, la un spital de aici. Am vorbit cu cineva și mi-a spus că se poate, s-a dus, l-a adus, am plătit factura. Am plătit 1.000 de lei cred. Cred că mai am factura. Anul ăsta s-a întâmplat. Mie mi-a trimis factura, am plătit factura. Mi se pare că suportă ceva statul, o diferență. Nu am înțeles bine, dar știu că mi-au trimis o factură și am plătit-o.

Am vorbit la telefon cu doamna Grasu. Mi-a lăsat numărul de telefon când m-am întâlnit cu dânsa la Spitalul de arși, după Colectiv.

S-a mai întâmplat și în alte cazuri, în Spania, în Franța, Italia, oameni pe care i-am adus de acolo, care trebuiau sa fie înmormântați și nu avea familia bani să îi transporte, dar nu mai știu exact cât am plătit.

Starea calugărului era foarte gravă, doctorii din Grecia au spus că nu mai au ce să-i facă. Eu cred că i-am salvat viața. Eu și cu doamna Grasu și cu ambulanța din România i-am salvat viața.

Eu zic că reglementarea asta e bună, din moment ce i-am salvat viața unui om, viața unui om nu are preț. Acum, dacă ăsta este un lucru bun și poate salva vieți omenești, pentru ce noi vrem să facem dintr-un lucru bun un lucru rău? ”, a declarat Gigi Becali.

Potrivit unei anchete a jurnaliștilor Cătălin Tolontan și Mirela Neag de la Gazeta Sporturilor, în România se aplică un tratament preferențial pentru pacienții cu bani. Ambulanța îi transportă la un spital din străinătate contra cost.