ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Începând de la 1 septembrie Centrul pentru Prevenția și Controlul Bolilor din Statele Unite (CDC) a nuanțat pe site-ul său oficial definiția „vaccinatului complet”. Astfel, potrivit CDC, dacă ai doar o doză sau chiar  două dar nu au trecut 14 zile de la rapel nu ești considerat „complet vaccinat”.

Republicanul Thomas Massie (Ky.) a subliniat că definiția termenului "vaccinare" se schimbă frecvent. Massie s-a postat pe Twitter în această săptămână pentru a împărtăși definiția în continuă evoluție a CDC, în care cuvintele cheie au fost schimbate în ultimii ani.

Înainte de 2015, acesta era definit ca fiind "o injecție pentru a preveni o boală". Până în 2021, a fost "actul de introducere a unui vaccin în organism pentru a produce imunitate". Acum, a fost definit ca fiind "actul de a introduce un vaccin pentru a produce protecție".
 

Termenul "vaccin" a fost, de asemenea, revizuit de CDC. În 2012, definiția era "un produs care produce imunitate, protejând astfel organismul de boală". De atunci a fost schimbat de câteva ori, iar acum termenul a fost definit ca "un preparat care este folosit pentru a stimula răspunsul imunitar al organismului împotriva bolilor".

Massie a comparat această definiție schimbătoare cu Ministerul Adevărului din romanul 1984 al lui George Orwell.