ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ivermectina face minuni în India, țară care iese din epidemie și intră în endemie. Rezultate favorabile au fost demonstrate și în SUA începând din ianuarie, când a fost autorizat tratamentul cu Ivermectină. 
 
Furnicarul lumii a reușit în 6 luni sa devină, din țara cu cele mai multe infectări, una în care Covid-19 devine sporadic. În Delhi rata de infectare a scăzut la 0,31%, iar 90% din paturile de spital stau goale. Centrele de testare sunt la orice colt de stradă. India a distribuit populației medicamente pentru cazuri ușoare. Printre acestea se numără Ivermmectina, Doxiciclina, Zincul, Vitaminele C si D3, se arată într-o analiză publicată de Răzvan Savaliuc în Lumea Justiției.

Satyendar Jain Sunday, ministrul Sănătății din Delhi – capitala Indiei – metropolă care numără peste 11,5 milioane locuitori, a declarat săptămâna trecută: „Faza pandemiei s-a încheiat în Delhi și se pare că ne îndreptăm spre faza endemică... Delhi a avut un focar de gripă porcină în urmă cu 10 ani, dar încă unele cazuri sunt raportate în fiecare an. Covid-19 nu se va termina complet, dar va trebui sa învățăm să trăim cu el” - citează publicația The Indian Express. Endemia înseamnă prezența unei boli infecțioase într-o comunitate, prin apariții sporadice, acestea putând să nu dispară niciodată, ca de exemplu – gripa.

India are în prezent cel mai mare număr de persoane vindecate, după ce s-a estimat inițial ca unul din patru locuitori (25%) a fost infectat cu Covid-19.

Pentru a face o comparație cu România, care după un an de pandemie, se pregătește de închiderea marilor orașe unde s-au raportat rate de infectare de peste 8%, în Delhi, oraș cu 11,5 milioane locuitori și o aglomerație de nedescris, rata de pozitivare a ajuns la niveluri extrem de mici, nesemnificative. 

Cum s-a ajuns la o asemenea rezultate remarcabile? India a aprobat folosirea Ivermectinei pentru tratamentele de Covid, spre deosebire de Uniunea Europeană care nu recomandă folosirea ei, România fiind una dintre țările care refuză prostește să o aprobe, deși alte state europene o folosesc. România nu are altă strategie anti-Covid decât vaccinarea în masă, chiar și cu vaccinurile de la AstraZeneca, oprite de o mulțime de state europene.

Este de neînțeles de ce România se opune aprobării Ivermectinei, deși medici din întreaga lume (SUA, Franța, chiar și România) afirmă că dă rezultate imediate și spectaculoase. 

În SUA, de exemplu, statistica referitoare la decese a început să descrească din ianuarie, după ce a fost aprobată Ivermectina ca tratament pentru bolnavii de Covid-19. Ivermectina nu numai că vindecă bolnavii, dar previne și molipsirea celor din jur. 

Ivermectina folosită în India ca tratament profilactic a dus la o scădere cu 73% a infectărilor în rândul lucrătorilor medicali, potrivit unui studiu citat de Journals.plos.org.

„Tratamentul profilactic pe bază de Ivermectină a fost testat pe un grup de control de 76 de persoane și un grup de 41 de cazuri. Tratamentul profilactic cu două doze de ivermectină (AOR 0.27, 95% CI, 0.15–0.51) a fost asociat cu o reducere cu 73% a infectării cu SARS-CoV-2 printre lucrătorii medicali. Cei implicați în activități fizice (AOR 3.06 95% CI, 1.18–7.93) pentru mai mult de o oră pe zi erau mai predispuși la a contracta infecția cu SARS-CoV-2. Tipul casnic, cei care lucrează cu oameni cu COVID, cei care au primit tratament profilactic de o singură doză de Ivermectină, cei care au luat Vitamina C sau Hidroxiclorochină nu au fost asociați cu infecția cu SARS-CoV-2”, se arată în studiul citat.
 
Directorul AIIMS Bhubaneswar, Gitanjali Batmanabane, unul dintre autorii studiului, a spus că, deși Ivermectina este folosită ca opțiune off-label de tratament pentru Covid-19 în unele state din India, rezultatele privind eficiența acesteia în prevenirea infecțiilor sunt semnificative.

Vorbind despre acest studiu, Batmanabane spune că, la începutul lunii septembrie 2020, între 20 și 25 de lucrători ai AIIMS pe zi erau testați pozitiv de Covid.

Apoi, consultând literatură de specialitate, AIIMS a început să le administreze Ivermectină, pe bază de voluntariat, lucrătorilor medicali - câte două doze într-un interval de 72 de ore. Infectările au scăzut drastic.

„A reieșit că cei care au primit două doze de Ivermectină aveau cu 73% mai puține șanse de a se infecta în următoarea lună. Suntem încrezători că Ivermectina poate fi un instrument eficient care să țină în frâu răspândirea infecției”, a declarat Gitanjali Batmanabane pentru Times of India.

Iată mai jos o hartă descărcată de Luju.ro de pe site-ul ivmstatus.com, care monitorizează folosirea Ivermectinei și a altor produse farmaceutice în lume pentru tratarea de Covid-19, cu harta statelor lumii care până la 15 martie 2021 au adoptat Ivermectina ca medicament anti Covid-19. Se observă că peste 22% din statele lumii folosesc Ivermectina, iar dacă vizitați site-ul ivmstatus.com veți vedea că și alte state, după modelul Indiei, oferă populației kituri de tratament pentru acasă pentru formele ușoare și medii, pentru a se evita supraaglomerarea spitalelor, precum și că cei infectați să se plimbe printre alții fără să ia nici un tratament.
 

Din nefericire, autoritățile române nu fac demersuri eficiente pentru combaterea epidemiei de Covid-19, neștiind altceva decât să carantineze localități și să facă publicitate asiduă, pe bani publici, la vaccinurile genetice de la Pfizer și ModeRNA, precum și la vaccinul AstraZeneca, unul plin de reacții adverse, ca și celelalte de altfel, care în fapt sunt toate produse experimentale cu efecte necunoscute pe termen mediu și lung.

„Să nu uităm că nu vaccinul te vindecă de Covid-19, ci medicamentația!”, mai avertizează Răzvan Savaliuc.

Citiți integral analiza acestuia în Lumea Justiției