ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Dirijorul austriac de origine maghiară Stefan Soltesz a murit subit după ce s-a prăbușit în timpul concertului de la München, a anunțat sâmbătă opera din orașul german, după cum au transmis agențiile de presă citate de ȘtirepeSurse.

Soltesz a murit vineri seara „după ce s-a prăbușit în timp ce dirija o „Femeia tăcută” de Richard Strauss la Teatrul Național” din München, a adăugat Opera Woke Bavareză într-un anunț pe Facebook.

Directorul general al Operei Bavareze, Serge Dorny, s-a declarat, într-un mesaj pe Twitter, „profund întristat” de moartea dirijorului care avea 73 de ani. „Pierdem un dirijor talentat”, a spus el. „Îmi pierd un prieten bun. Gândurile mele sunt către soția lui Michaela”.

Reamintim că Austria a impus un regim dur de vaccinare Covid care a mers pâna la instaurarea vaccinării obligatorii, după care a trebuit să dea înapoi când s-a demonstrat că virusul se răspândea oricum indiferent de statuiul vaccinării cu serurile experimentale „sigure și eficiente”

ActiveNews a căutat și a găsit două mărturii ale unor participanți la concertul soldat cu decesul subit al dirijorului, în plin spectacol.

„Am avut un șoc îngrozitor aseară, când am mers să vedem opera lui Richard Strauss "Femeia tăcută" la Opera de Stat Bavareză din München. Dirijorul Stefan Soltesz s-a prăbușit spre sfârșitul primului act și a murit ulterior la spital. Este extraordinar că am asistat la ultimele sale clipe.”, a scris iubitorul de operă Liam Halligan pe o rețea socială oferind fotografia de mai sus și menționând și căldura din Munchen.

Tenorul Brendan-Keefe Au a transmis: „Tragedie la operă în această seară. Dirijorul Stefan Soltesz a murit. Actul 1 din "Die schweigsame Frau" se desfășura spectaculos când am auzit ceva prăbușindu-se la pământ. Rumori puternice din partea publicului.
A fost nevoie de coborârea cortinei pentru a ne da seama că scena nu făcea parte din spectacol. Apoi s-a anunțat că va începe pauza - reprezentantul casei nici măcar nu a avut timp să ia un microfon.
Ne-am întors din pauză pentru a constata că fosa orchestrei fusese deja golită și că actorii nu se mai întorseseră pentru actul 2 (sau pentru restul actului 1). Apoi s-a anunțat că a avut loc o urgență medicală și că a fost trimis la spital.
O zi tristă pentru istoria operei...”, scrie tenorul oferind și filmarea cu anunțul reprezentanților operei. VIDEO: