ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hotărârea CNSU din februarie privind carantinarea românilor sosiți în țară din zone „galbene” și „roșii”, contestată de avocata Elena Radu la Înalta Curte de Casație și Justiție, a fost adăugată la dosar de către Departamentul pentru Situații de Urgență, condus de Raed Arafat, în numele CNSU, autoritatea emitentă a hotărârii contestate în justiție. Din documentul respectiv, putem să ne dăm seama cum s-au luat toate deciziile liberticide din starea de alertă, printr-o mimare a deliberării soldată cu votarea în unanimitate a deciziei dinainte pregătite, de către persoane majoritar incompetente în domeniul urgențelor, inși care nici măcar nu s-au întâlnit într-o ședință fizică, ci doar online, efectuând votul de la distanță.
 
Avem, astfel, indicii rezonabile să concluzionăm că toate „hotărârile” așa-ziselor „autorități” pandemice au fost scrise și puse în vigoare de o singură mână, probabil cea a lui Raed Arafat, restul ageamiilor politici sau birocratici reprezentând doar corul improvizat de votanți la comandă, prin videochat. O astfel de adunătură cu nume de „Comitet Național” nu are mai multă legitimitate democratică decât așa-zisele „Tribunale ale Poporului”, formate din activiști - nu din specialiști! - în zorii dictaturii comuniste. Unde mai pui că documentele emise de CNSU nu erau întotdeauna semnate de șeful comitetului, premierul Florin Cîțu, iar atunci când erau iscălite în numele lui, semnăturile nu se asemănau cu cea oficială - fiind diferite chiar ele între ele! Acest fapt, coroborat cu neglijența nepublicării acestor hotărâri în Monitorul Oficial, ceea ce face ca ele să nu fi fost în vigoare deși erau aplicate cu zel, a determinat-o pe avocata Elena Radu, care a suferit personal o carantinare nejustificată la întoarcerea dintr-o țară de „zonă galbenă”, să conteste întreaga țesătură de „acte legislative” prin care românii erau închiși în case de „autoritățile” statului (anti)român.

Astfel, avocata s-a judecat cu autoritățile-fantomă din instanță în instanță, până la Înalta Curte de Casație și Justiție, forul judecătoresc suprem. În cadrul procesului de la ÎCCJ, un consilier juridic din partea DSU a depus în completare la dosar două documente ale CNSU, și anume: 

1. Minuta ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență din data de 11.02.2021, aferentă HCNSU nr. 9 / 2021 - hotărâre care a pricinuit carantinarea nejustificată a avocatei Elena Radu și toate procesele intentate, în consecință, de ea;

2. Minuta ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență din data de 14.05.2021, aferentă HCNSU nr. 28 / 2021 - prin care s-au adoptat măsuri similare celor din februarie, în luna mai.

Ele sunt accesibile pe larg în acest document PDF.
 
Din ambele documente rezultă un modus operandi care s-a aplicat la toate hotărârile liberticide în starea de alertă lunar prelungită:

- se convoacă în „ședință extraordinară” CNSU în sistem ONLINE;

- Raed Arafat, șeful DSU din cadrul MAI, în calitate de vicepreședinte al CNSU, PRECIZEAZĂ MOTIVUL întrunirii (tema supusă votului - n.r.)

- se prezintă în FORMAT ELECTRONIC proiectul de Hotărâre de CNSU (gata făcut de altcineva decât membrii reuniți ai Comitetului)

- NU SE ADUC modificări / completări la „actul normativ” prezentat anterior (propunerea de hotărâre);

- propunerea se ADOPTĂ ÎN UNANIMITATE sub titulatura de Hotărâre.

Și, în urma acestui teatru ieftin, cu regie pluralistă dar cu dirijor unic, românii primesc încălcări de drepturi și libertăți fundamentale timp de săptămâni și luni la rând. 

Ne-am fi gândit că luarea unor decizii de o asemenea gravitate și cu implicații de asemenea proporții ar trebui să suscite dezbateri aprinse (cum am văzut în Parlamentul Franței), opinii pro și contra, reformulări și adăugiri. Nimic din toate astea: nu se aduc modificări sau completări, toată lumea votează PENTRU. Nici măcar unul nu-și permite să facă opinie separată. Fiindcă membrii CNSU nu sunt chemați să aibă opinii, ci să genereze acordul unanim pentru măsurile nedorite de nimeni. Și cu asta, basta: platoul cu orori devine lege, chiar și ocolind publicarea în Monitorul Oficial!

Cum e posibil așa ceva? Păi foarte simplu: majoritatea membrilor acelui Comitet autointitulat „național” sunt membri ai aceluiași grup de interese și, mai grav, foarte puțini dintre ei chiar au o pregătire de specialitate în domeniul asupra căruia sunt chemați să decidă. Nefiind în temă, votează după cum le spune cine trebuie că e bine. Din lista de semnatari în cadrul comitetului de urgență, în afară de Florin-Vasile Cîțu, ca șef al Guvernului și președinte al CNSU, Lucian Nicolae Bode, ca ministru de Interne, dr. Raed Arafat, ca șef al DSU din cadrul MAI, general-maiorul Dan-Paul Iamandi ca șef al IGSU, dr. Ioana Mihăilă ca Ministru al Sănătății, restul semnatarilor au foarte puțină legătură cu domeniul situațiilor de urgență - nemaizicând de pregătire profesională, pe care n-o are nici Cîțu. Astfel, zeci de nume din listă sunt de miniștri de alte resorturi decât cel cu pricina, șefi de direcții, șefi de servicii speciale (SRI, STS, SPP), șefi de comisii, agenții și autorități. Nu e de mirare unanimitatea votului, dată de eterogenitatea incompetenței în domeniul vizat. 

După care, descurcă-te, popor român, că ce au votat nechemații ăștia devine lege, iar unde-i lege, nu-i tocmeală! Toate restricțiile aberante, disproporționate și nejustificate științific trec ca trenul prin gară, fără nici un filtru rațional, și devin normative. Adică viața noastră se va supune prevederilor lor. Așa ceva se poate întâmpla într-o țară în care toată lumea tace și nu obiectează, sperând că nu va fi afectată direct, iar dacă o fi, atunci se va descurca ea cumva! Asta, până când se trezește cu situația față în față și cu pușcărie la domiciliu sau alte nenorociri abătute peste noapte, în mod copleșitor, și fără portiță de scăpare. Și, mai ales, FĂRĂ MOTIV. Lucrul acesta a enervat-o pe avocata Elena Radu, care s-a judecat cu „ăștia” până la capăt. Citiți experiența prin care a trecut ea din februarie până în iunie - Telenovela carantinării. Și nu uitați: vi se poate întâmpla și vouă! Pentru că starea de alertă tocmai urmează să fie prelungită a 13-a oară! De același comitet de habarniști teleghidați.