ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata României intenționează ca, începând cu anul 2017, să introducă în serviciu un nou model al costumului pentru instrucție. În acest moment acest prototip este în testare, anunță Ministerul Apărării Naționale.

Principalele elemente de noutate ale prototipului noului costum pentru instrucție sunt coloristica (desenul mozaic fiind format din cinci culori - kaki-bej, verde, maro închis, maro deschis și bej deschis), croiala, ajustarea în talie și dublarea zonelor cu solicitare maximă.

Noul model de ținută de instrucție, cu pastelizare unică va fi folosit pentru toate zonele în care militarii Armatei României vor desfășura misiuni.

Primele 250 de ținute de instrucție vor fi confecționate prin modulul „croitorie” din subordinea Comandamentului Logistic Întrunit și vor fi testate de soldați-gradați profesioniști din unități militare din compunerea categoriilor de forțe. Perioada testării se face până la finalul trimestrului III al acestui an.

Ulterior perioadei de testare vor fi întocmite specificațiile tehnice finale pentru noul model de ținută de instrucție, proces urmat de demararea și desfășurarea procedurilor de achiziție conform specificațiilor tehnice finale avizate și aprobate.

Achiziționarea și distribuția articolelor din compunerea noii ținute de instrucție în vederea echipării efectivelor Armatei României se va realiza începând cu trimestrul I din 2017.







Foto: armataromaniei.ro