ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Cumințenia pământului", opera sculptorului Constantin Brâncuși, rămâne statului român, după ce proprietarii lucrării au acceptat oferta de 11 milioane de euro.

"Proprietarii "Cumințeniei Pământului", lucrarea lui Constantin Brâncuși, au acceptat oferta de achiziție propusă de comisia de negociere mandatată de Guvernul României pe care am condus-o, în valoare de 11 milioane de euro. Din această sumă, Guvernul României va plăti 5 milioane de euro, iar pentru restul ei, Ministerul Culturii va lansa o subscripție publică națională", a scris, miercuri seară, ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, pe pagina sa de Facebook.

Pe 18 februarie, guvernul a reluat procesul de achiziție a sculpturii "Cumințenia pământului", operă a sculptorului Constantin Brâncuși, a anunțat purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, conform Mediafax.

Pe de altă parte, data de 19 februarie a fost declarată Ziua Brâncuși în baza unei legi promulgate de Iohannis în noiembrie, anul trecut. Legea pentru declararea Zilei Brâncuși ca sărbătoare națională a fost promovată de un grup de parlamentari ca "reparație morală față de refuzul și umilirea" lui Constantin Brâncuși de către statul român, în perioada regimului comunist.