ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul nu are deocamdată cele 11 milioane de euro pentru a cumpăra opera Cumițenia Pământului. Așa că a convenit cu proprietarii operei lui Brâncuși să amâne data la care plăti suma integrală.

Bogdan Grabowski, avocatul proprietarilor sculpturii ”Cumințenia Pământului”, a declarat pentru News.ro că data la care statul român va semna actul de vânzare-cumpărare, cu valoare de 11 milioane de euro, cu moștenitorii operei lui Constantin Brâncuși a fost amânată pentru 20 decembrie. Această solicitare a venit din partea Guvernului.

”Ne-am întâlnit, ei ne-au propus data de 20 decembrie și am fost de acord. Inițial, spuseseră de 30 noiembrie, apoi ne-au rugat să amânăm, pentru că este nevoie să facă rectificări bugetare și alte lucruri”, a declarat Bogdan Grabowski pentru sursa citată.

Luna trecută, Guvernul Cioloș a anunțat că opera "Cumințenia Pământului" va fi achiziționată de statul român. La data de 20 decembrie, când ar trebui semnat actul, este posibil ca la Palatul Victoria să se afle un nou Guvern, rezultat în urma alegerilor.