ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Pastorul și liderul pentru drepturile civile din SUA ,Rev. Jesse Jackson - care este complet vaccinat - și soția sa, Jacqueline Jackson, au fost testați pozitiv la coronavirus și spitalizați, potrivit unui comunicat din 21 august, informează Epoch Times.

Jackson, în vârstă de 79 de ani, a primit prima sa doză de vaccin COVID-19 în ianuarie 2021, în timpul unui eveniment mediatizat, și i-a îndemnat și pe alții să se vaccineze cât mai curând posibil. Nu este clar dacă soția sa, care are 77 de ani, a primit și ea vaccinul.

Ambii sunt tratați la Northwestern Memorial Hospital din Chicago, potrivit unei declarații a grupului non-profit al lui Jackson, Rainbow/PUSH Coalition. Organizația nu a oferit o actualizare a stării lor.

"Nu există alte actualizări în acest moment", se arată în declarație. "Vom oferi actualizări pe măsură ce acestea vor fi disponibile".

Medicii, a precizat grupul, "monitorizează în prezent starea celor doi" și a adăugat că "oricine a fost în preajma oricăruia dintre ei în ultimele cinci sau șase zile ar trebui să urmeze" orientările CDC din SUA legate de testare și distanțare socială.

Întrucât Jackson a fost vaccinat în totalitate, spitalizarea sa va declanșa cu siguranță mai multe întrebări cu privire la eficacitatea vaccinurilor, având în vedere noile variante ale COVID-19. Săptămâna trecută, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a declarat, în timpul unei conferințe de presă, că există "dovezi îngrijorătoare" că protecția oferită de vaccinul cu ARNm este "în scădere" împotriva așa-numitei tulpini Delta.

Într-un studiu publicat de CDC și citat de Walensky, eficacitatea împotriva infecției s-a prăbușit la 53,1 la sută atât pentru vaccinurile Pfizer, cât și pentru Moderna. Ca urmare, Walensky a declarat că, din cauza eficacității în scădere, guvernul federal "planifică ca americanii să primească vaccinuri de rapel începând de luna viitoare", precizând că inițiativa lor este menită să "țină pasul cu acest virus".

Dar impulsul de a oferi vaccinuri de rapel a atras critici semnificative din partea Organizației Mondiale a Sănătății, care a spus că planul ar priva națiunile mai sărace de vaccinuri. Unii oameni de știință și cercetători medicali care au fost vaccinați anterior au scris pe Twitter că nu vor mai primi vaccinul de rapel în lumina anunțului CDC.

La începutul acestei luni, unul dintre principalii dezvoltatori de vaccinuri de la AstraZeneca, profesorul Andrew Pollard, a declarat că obținerea imunității de turmă cu ajutorul vaccinurilor "nu este o posibilitate" și că cercetătorii și guvernele trebuie să se orienteze în schimb către metode de tratament.