ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Restricțiile aplicate în Timișoara în intervalul 22-24 martie au fost declarate abuzive și nejustificate de Înalta Curte de Casație și Justiție, anunță EVZ.

Ordinul de carantinare a Timișoarei s-a aplicat în perioada 22-24 martie, în ciuda deciziei a CJSU Timiș care a hotărât împotriva carantinării.

Curtea de Apel București a anulat ordinul prin care Raed Arafat, șeful DSU, a decis prelungirea restricțiilor la Timișoara, hotărând astfel:

„Respinge excepția lipsei de obiect. Admite acțiunea. Anulează Ordinul Șefului Departamentului pentru Situații de Urgență nr. 6699/21.03.2021. Cu drept de recurs în termen 2 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la Curtea de Apel București. Pronunțata azi, 26.03.2021, prin punerea soluției la dispoziția parților prin mijlocirea grefei instanței”.

În continuare, românii protestează zilnic în fața Ministerului Sănătății, cerând, atât demisia lui Raed Arafat, cât și a lui Vlad Voiculescu.