ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Administrația Prezidențială anunță, luni, că președintele Klaus Iohannis a aprobat solicitarea lui Eduard Hellvig, șeful Serviciului Român de Informații (SRI), ca 10 dintre generalii de la această instituție să fie trecuți în rezervă.

Cei zece generali trecuți în rezervă sunt: 

general de brigadă – cu o stea Zărnescu Daniel, 
general de brigadă – cu o stea Ceaușu Gheorghe, 
general de brigadă – cu o stea Cozma Sorin-Gabriel, 
general de brigadă – cu o stea Istode Elena, 
general de brigadă – cu o stea Stan Viorel-Adrian, 
general de brigadă – cu o stea Morgoș Marioara, 
general de brigadă – cu o stea Babiuc Vasilică, 
general de brigadă – cu o stea Văleanu Cornel, 
general de brigadă – cu o stea Posaștiuc Emilia-Cristina, 
general de brigadă – cu o stea Stoica Constantin-Marius.
 
În ianuarie, jurnalistul Ion Cristoiu a postat pe blogul sau imagini cu Elena Istode, pe care a prezentat-o ca fosta șefă a Direcției de Securitate Economică, în prezent ”șefa acoperiților din SRI”, în vacanțe de lux la Monaco și Cannes, împreunăcu familia fostului parlamentar Cristian Rizea, trimis în judecată de DNA pentru trafic de influență, spălare de bani și influențarea declarațiilor. Rizea a declarat că imaginile sunt din 2008 și că Elena Istode este de 20 de ani prietenă a familiei sale. El a sustinut ca Elena Istode i-a spus ca se știa că merg împreună în vacanță, pentru ca "se faceau rapoarte la institutie".
 
SRI a refuzat să precizeze dacă pensionările vin ca urmare a cererilor generalilor sau la propunerea directorilor.

Mai mulți reprezentanți ai Guvernului au anunțat că miercuri va fi adoptată o OUG care prevede schimbarea modului de calcul al pensiilor, aceasta urmând să intre în vigoare pe 15 septembrie.