ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În Jurnalul său video de sâmbăta aceasta, maestrul Ion Cristoiu a dezbătut despre cum poate fi răsturnată imaginea unei personalități, construită cu trudă, uneori în zeci de ani, într-o singură zi. „Cum a devenit peste noapte Gabriela Firea dintr-o bună creștină o păgână nenorocită” și „De unde știe Vasile Bănescu că Patriarhul s-a uitat la televizor?”, sunt temele emisiunii sale.

Intitulată „Un exercițiu despre cum vom vota o președintă într-o oră fără să știm de ce”, cu referire la „Proiectul Maia Sandu”, diatriba cunoscutului publicist se pupă cu dezvăluirile apărute între timp despre declarațiile halucinante ale generalului SRI Anton Rog (se trage din Krivoi Rog?), care s-a laudat la înalta instituție „Academia de Skateboard” că departamentul lui de „Cyberint” poate convinge oamenii să acționeze împotriva voinței lor. Mai ales dacă are și momâi-cyborgi ca Maia Sandu recte Vasile Bănescu, adăugăm noi.

Cu umorul său sarcastic de neîntrecut, scriitorul analizează în partea a doua a emisiunii sale prestația lui Vasile Bănescu în această afacere politică. „Câinele Patriarhului”, după cum l-a aghesmuit IPS Calinic, purtătorul de cuvânt supranumit „Înțepatul de la Catedrală” este descris de Ion Cristoiu drept „Secretarul de Partid al Patriarhiei”, un „comisar politic bolșevic” venit pe tancurile userist-colectiviste.

Din rațiuni de igienă și stomac care încalcă însă obligațiile unui jurnalist - dar suntem și noi oameni! - mărturisim că nu ne-am uitat la prestația Colectivistului de la UM Digi 24, unde a evoluat la paralele postului cu soroșista Georgiana Pascu, de la Centrul de Resurse Juridice al Rețelei Deschise Soros, ONG-ul care știa de 10 luni ce se întâmplă în centrele de bătrâni

Spre deosebire de noi, Ion Cristoiu a acționat ca la sanepid și a pătruns vizual în „WC-ul Gării”, constituit de Unitatea TV unde prestează activistul USR-ist de la Patriarhie. Aici l-a descoperit pe Bănescu inventând cu sânge rece cum, deși nu știe dacă Patriarhul Daniel s-a uitat la televizor ca să vadă imaginile despre „azilurile groazei” și nici Preafericirea Sa „nu îi împărtășește sentimentele personale”, el știe și ce reacție a avut și ce a simțit Patriarhul când s-a uitat la televizorul la care nu știe dacă s-a uitat pentru că nu era lângă el când s-ar fi uitat.

Dacă n-ați înțeles nimic din ce am scris acesta e Bănescu: mai sofist și decât ucigă-l toaca! Trebuie să vedeți fragmentul video și comentariul maestrului Ion Cristoiu, în care se întreabă pe bună dreptate dacă Patriarhul se uită la televizor. Pentru că, potrivit lui Bănescu, atunci când s-ar fi uitat Patriarhul „nu doar că s-a întristat foarte mult ci sunt sigur că a și suferit foarte mult”. Încheind cu acestă temă, Ion Cristoiu mai observă cum toți useriștii și tefeliștii care aruncau cu pietre în Catedrală și erau împotriva Bisericii Ortodoxe Române acum îl aplaudă pe Bănescu.

În continuare, Ion Cristoiu aduce „un elogiu textului magistral” al distinsei noastre colaboratoare, arhitecta și publicista Luminița Arhire, care ne face onoare să ne însoțească și în procesul pe care l-am deschis contra trepădușilor de la Universitatea „Petre Andrei” din Iași.

Luminița Arhire a reușit să secționeze imaginea găștii Soros care s-a agitat teleghidată în Piața Victoriei într-o opinie chirurgicală reprodusă de ActiveNews cu titlul N-A MAI FOST BANI DĂ MOMÂI ÎN ZEGHE; S-A BĂGAT DĂCÂT PANCARTE, CĂ E MAI EFTINE!. „Sunt invidios pentru că Victor Roncea și site-ul ActiveNews au o asemenea colaboratoare”, spune maestrul Ion Cristoiu venind și cu cheia prezenței stradale slabe la manifestația tefelistă din Piața Victoriei: menținerea de către servicii și Regimul Iohannis-Ciolacu a imaginii de stabilitate a României, aflată în prima linie a conflictului mondial din coastele noastre.

Mulțumim pentru cuvintele calde! Venite din partea unui profesionist al cuvântului și creator de gazete de renume ca domnia sa pentru noi reprezintă confirmarea că ActiveNews contează.

Vedeți explicațiile maestrului pe larg, aici, în extrasul ActiveNews:

Emisiunea integrală, AICI