ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai mulți români conduși de activistul civic și politic Viorel Ene de la PUNCT au demonstrat marți în fața Ambasadei Ucrainei la București în semn de protest față de șirul interminabil de minciuni ucrainene privind atacul anti-România din inima Deltei, de pe Bîstroe, care a culminat azi cu minciuna că gata, de dragul dialogului, s-a întrerupt săpatul la Canalul ilegal Dunăre - Marea Neagră. FOTO:

Imaginile transmise de ActiveNews de pe MarineTraffic (VIDEO mai jos) îl arată pe dragorul nemțesc sub steag tanzanez HEGEMANN IV chiar azi, săpând de zor de dimineață până seara la gura canalului. În schimb, autoritățile de paie de la București, ca și cele de la Bruxelles, par mulțumite: au mai înghițit o minciunică ucraineană regurgitată cu aplomb în rafale pe toate posturile tv și agențiile de știri.

Citiți sub fotografia cu monstrul din Deltă cum dă pe-afară euforia conțopiștilor de la București:

VESTE BUNĂ?

„Secretarul de stat din Ministerul Transporturilor Ionel Scrioșteanu a anunțat, marți, după întâlnirea care a vizat Canalul Bâstroe, că partea ucraineană s-a angajat să oprească orice fel de dragaj până la clarificarea situației, iar măsurătorile programate să înceapă în 15 martie se vor derula potrivit calendarului convenit.”

„Vestea bună este că Ucraina și-a asumat că va înceta orice formă de dragaj pe Chilia și pe Bâstroe. (…) Ucraina și-a asumat că va înceta orice formă de dragaj, fie el operațional, de întreținere sau altă formă”, a declarat fericit secretarul Ionel Scrioșteanu, potrivit news.ro citat de ȘtiripeSurse.

El a mai precizat că „calendarul de măsurători rămâne valabil, rămâne să primim acel accept din partea Ministerului Apărării din Ucraina pentru că este o zonă dificilă din punct de vedere al riscurilor, în măsura în care vom primi acel acord, acel aviz și condițiile în care se va desfășura măsurătoarea, începând din 15 martie vom intra la măsurători. (...) Cel mai important este că până se vor finaliza măsurătorilor se nu vor mai face alte tipuri de activități de dragaj. După ce vom avea aceste măsurători, vom vedea care sunt măsurile și dacă sunt necesare măsuri de luat în acea zonă”, a explicat doct secretarul de stat în Ministerul Transporturilor.

Atât de plină de riscuri este zona încât România trebuie să aștepte cuminte în timp ce pe Bîstroe, în sus și-n jos, circulă fără opreliști până și nave cargo ale îndrăcitului regim soroșist de la Chișinău: AVEM DOVADA: NAVĂ DIN MOLDOVA CU PESCAJ DE 7 METRI PE BÎSTROE! Demonstrație la Ambasadă după ce Ucraina și-a bătut joc de România și a invocat că trebuie cerută permisiunea Armatei pentru a se putea intra pe NOUL Canal Dunăre-Marea Neagră

Chiar de ar fi așa și nu se mai sapă pe Bîstroe, motivul real este că nu mai e nevoie! Conform Ministerului Infrastructurii de la Kiev, Canalul este funcțional începând cu 17 februarie 2023 pentru nave cu pesaj de 7 metri. Cu acceptul și complicitatea autorităților de la București, care au tras un tun direct în ceea ce asigura menirea geopolitică a României: Gurile Dunării.

Ce ar mai fi de adăugat? A, da: MAE, mai aveți cioc de când a ordonat Iohannis să-l faceți mic, sau vi l-ați și înghițit?

Video cu HEGEMANN IV în acțiune: