ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În contextul în care, examenele naționale se apropie, Sorin Cîmpneau, întrebat dacă profesorii vor putea să-și exercite atribuțiile cu privire la examenele naționale, care se vor desfășura anul acesta în 22-25 iunie, pentru absolvenții clasei a VIII-a, a declarat astfel:

„Pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați...o decizie corectă de vaccinare", a menționat Cîmpeanu, citat de AlephNews.

Totodată, ministrul educației a vorbit în cadrul unei emisiuni la Digi24 că profesorii vor fi recompensați cu 100 de lei pe ora de supraveghere în cadrul desfășurării examenelor. „Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, a continuat Cîmpeanu.