ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 
ACTUALIZARE Înalta Curte de Casație și Justitie a admis joi cererea procurorilor DNA de arestare preventiva în lipsă a omului de afaceri Sebastian Ghiță.

Decizia nu este definitivă, dar este executorie.

Solicitarea DNA de arestare preventivă survine în contextul în care Ghita a încălcat dispozițiile controlului judiciar.
 
Știrea inițială
 
DNA a reacționat pentru prima dată de la izbucnirea scandalului uriaș legat de înregistrările făcute publice de Sebastian Ghiță.


Procurorii susțin că acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane.

Mai mult decât atât, DNA susține că apariția înregistrărilor arată că acesta și-a premeditat fuga, informeaza antena3.ro.

„Sebastian Ghiță a dat dovadă de rea credință. El și-a premeditat fuga. Există date și indicii că a fugit și s-a ascuns pentru a se sustrage de la judecată. Deși era supravegheat de trupe speciale, el a reușit să se ascundă. Dispariția sa a fost premeditată și prin desele înregistrări difuzate de România TV, post controlat de Sebastian Ghiță, în care acesta încearcă să arunce vina pe alte persoane. Vă rugăm să emiteți un mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Sebastian Ghiță, pentru ca acesta să poată fi dat în urmărire”, a spus un procuror DNA.

Declarațiile au fost făcute la Curtea Supremă, în fața judecătorilor care trebuie să decidă dacă emit mandat de arestare pe numele RTV.