ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul ceh, recent instalat, a revocat miercuri un decret care impunea vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale cheie și a persoanelor de peste 60 de ani, noul executiv explicând că vrea să evite „adâncirea fisurilor” din societate.

Prim-ministrul Petr Fiala a declarat că guvernul său de centru-dreapta nu vede motive pentru introducerea vaccinării obligatorii în anumite sectoare, așa cum plănuia executivul anterior, anunță și media internațională.

„Aceasta nu schimbă poziția noastră în privința vaccinării. Ea este încă, fără îndoială, cel mai bun mijloc de a lupta împotriva COVID-19. Cu toate acestea, nu dorim să adâncim fisurile în societate”, a justificat Fiala într-o conferință de presă, după cum transmite agenția Reuters, preluată de Agerpres și ȘtiripeSurse.

Precedentul guvern dispusese în decembrie ca, din martie 2022, vaccinarea să devină obligatorie pentru personalul din spitale și centrele de îngrijire, pentru polițiști, militari și alte categorii profesionale, precum și pentru persoanele de peste 60 de ani.

Anunțul obligativității a fost urmat de proteste ale pompierilor, polițiștilor și lucrătorilor din domeniul medical cât și de numeroase manifestații anti-vaccinare în toată Cehia, reluate viguros de la începutul anului.