ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ce face Lucian Mîndruță? Preia linkul cu mesajul Preasfințitului Siluan al Italiei în care acesta își exprimă solidaritatea cu cei contaminați cu coronavirus. Și nu suflă nici un cuvânt despre solidaritate, despre compasiune sau despre faptul că PS Siluan le recomandă credincioșilor să respecte prevederile de imediată necesitate în ceea ce privește igiena și sănătatea publică. El merge pe fake newsul pentru proști rostogolit de RFI și Newsweek, cum că BOR combate coronavirusul cu semnul crucii și apă sfințită. Și pune și linkul acolo, știind că talibanii din lista lui nu-l vor deschide și nu vor citi mesajul PS Siluan. Ci se vor isteriza după vechea și obosita partitură „ce proști sunt credincioșii ăștia din Evul Mediu”.

https://basilica.ro/episcopul-italiei-mesaj-privind-raspa…/…

Când cititorii îi sar în cap și îi spun că, băi băiatule, PS Siluan zice negru pe alb despre igienta și sănătatea publică, ce face Mîndruță? Își cere scuze, retractează fake newsul? Nu. Pune un Late update și zice că PS Siluan nu insistă suficient (pe placul lui Mîndruță) asupra lucrurilor care țin de igiena publică. Altfel spus, că PS Siluan nu le explică credincioșilor cum să se spele pe mâini, eventual câte minute, cum să frece mâinile și cum să țină săpunul.

Desigur, putem să îi reproșăm Bisericii și că nu a oprit coronavirusul. Sau că nu a împiedicat Al doilea război mondial. Dar dacă facem asta, să-i cerem și OMS să vorbească în toate comunicatele despre puterea tămăduitoare a rugăciunii și a credinței. Pentru că recomandările PS Siluan priveau competențele PS Siluan și ale Bisericii. Iar treaba Bisericii nu e nici să oprească coronavirusul și nici să-i învețe pe credincioși câte minute să se spele pe mâini. Treaba Bisericii este în primul rând să se ocupe de pregătirea spirituală a fiilor ei duhovnicești. Ceea ce face și PS Siluan aici.

Aștept să văd și mesajul de indignare față de diverșii gurus care au îndemnat la meditație, în vremuri de pandemie. Sau față de imamii care au îndemnat la rugăciune în astfel de vremuri. Sigur au zis și iehoviștii ceva de coronavirus. Nici un comentariu? Nu avem o problemă cu yoghinii sau musulmanii sau cu martorii lui Iehova, doar cu creștinii avem o problemă? Că nu opresc coronavirusul și nu dau sfaturi detaliate despre cum să ne spălăm pe mâini?

Căutați înțelepciunea în sursele legitime. Pot fi surse medicale sau surse spirituale. Dar nu o căutați la fabricanții și de manipulări de doi lei. Care nici măcar nu știu să-și ceară scuze după ce au lansat un fake news de toată jena.

PS: Văd că RFI a retras între timp fake newsul grosolan. Până și ei s-au prins că era mult prea trasă de păr. Doar Mîndruță merge până în pânzele albe cu prostia. Mîndruța până nu-i fudulă...

https://m.rfi.ro/social-118572-sfat-anti-coronavirus-biseri…