ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ordonanța de urgență care va modifica legislația astfel încât TVR va avea posibilitatea să achite datoria la EBU va fi aprobată în ședința viitoare a Guvernului, a spus Dan Suciu, miercuri, el anunțând totodată că Executivul a solicitat CA al TVR controlul cheltuielilor și o strategie de funcționare.
 
La finalul ședinței Executivului, purtătorul de cuvânt a spus că ordonanța de urgență privind TVR este inițiată de Ministerul de Finanțe și se află în dezbatere publică, iar după ce va avea toate avizele, va fi aprobată, cel mai probabil în ședința următoare a Guvernului, scrie Mediafax.

"Nu e vorba de realocări financiare suplimentare pentru plata acestor datorii, ceea ce se întâmplă de fapt este crearea cadrului legal (...) În momentul în care a apărut disputa legată de pierderea unor drepturi de televizare a Televiziunii Române a diferite manifestări artistice, sportive sau programe, Guvernul a constatat că nu are cadrul legal pentru a interveni în sprijinul televiziunii publice în perspectiva susținerii obligațiilor constituționale pe care aceasta le are", a spus Dan Suciu.

El a explicat că banii alocați la capitolul de "Cheletuieli cu închirierea spațiilor și circuitelor pentru agenții economici din domeniul comunicațiilor" vor putea fi utilizați de TVR pentru plata datoriilor la EBU, o plată care este "urgentă și imperioasă", alftel TVR va fi eliminată din sistemul european de televiziune și va pierde accesul la programele conferite prin statutul de membru.