ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Daniel Florea, fostul șef al biroului de contrainformații al SRI Prahova, vorbește, într-un intertviu pentru EVZ, despre Sebastian Ghiță, despre dezvăluirile fostului deputat și SRI.

Florea, care îl cunoaște pe Sebastian Ghiță din copilărie, spune că  „este un actor foarte talentat”, un tip foarte deștept, care a știut să facă bani încă de mic. Dar și „o minte diabolică”.

Maiorul SRI în rezervă Daniel Florea consideră că dezvăluirile făcute în ultima perioadă de Sebastian Ghiță sunt credibile în proporție de  90, 95%. Iar Ghiță rămâne un personaj important pentru că a făcut aceste dezvăluiri. Despre SRI Florea spune că nu este altfel decât societatea, iar societatea este cangrenată. Iar SRI-ul luptă a o eradica, dar cu cangrena proprie nu luptă.


Rugat să îl descrie pe Ghiță, Daniel Florea a spus:„ Un pic sărit de pe fix părea din copilărie. Pentru Ghiță nu exista nu se poate, era o minte diabolică. E un om foarte deștept. De mic a făcut bani. Nu are nici 40 de ani și a făcut un imperiu. Cum? Ajutat? Neajutat? Că este ofițer acoperit? Nu știu... Mă depășește, însă înclin să cred că tot ceeea ce a făcut nu putea fi făcut de cineva din exterior. Ghiță a făcut foarte mulți bani din contracte cu statul, ori e logic ca în țara asta să fi acordat bani unora care erau parte a sistemului... prin cumpărare directă. SRI-ul nu este altfel decât societatea, iar societatea este cangrenată. Ei luptă a o eradica, dar cu cangrena proprie nu luptă”.


Fostul șef al biroului de contrainformații al SRI Prahova vorbește și despre posibilul motiv pentru care Ghiță face aceste dezvăluiri. „Eu cred că are legătură cu faptul că nu a mai prins un mandat de parlamentar. Înregistrările sunt făcute în decembrie. Nu vorbește de lucruri vechi. Dacă Ghiță venea și arăta cum a câștigat contractele cu multe instituții ale statului român, printre care și SRI, STS, Ministerul de Externe, etc, poate îl acuza pe domnul Maior. De ce nu a venit să spună că a făcut contractul X pentru că i-a înlesnit Coldea chestia asta?”, s-a întrebat Florea.