ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În 2021, când CDC, fără nicio dovadă de siguranță - au autorizat injecția cu ARNm pentru femeile însărcinate și pentru orice persoană cu vârsta de 6 luni și mai mare, Pfizer a oprit brusc studiul clinic pentru femeile însărcinate. Producătorul de vaccinuri nu a dezvăluit încă datele studiului său, informează The Defender.

Dar acest lucru nu împiedică CDC să recomande vaccinurile  COVID-19 pentru toate persoanele cu vârsta de 6 luni și mai mult, inclusiv "persoanele care sunt însărcinate, care alăptează, care încearcă să rămână însărcinate acum sau cele care ar putea rămâne însărcinate în viitor".

"Faptul de a nu avea date bune nu pare să fi deranjat CDC", a scris în Tablet Dr. Martin Makary, profesor la Johns Hopkins University School of Medicine.

El și o echipă de oameni de știință au făcut o petiție către FDA din SUA pentru a adăuga pe eticheta vaccinului o clauză de renunțare la lipsa de date de studiu privind siguranța acestuia la femeile însărcinate. FDA a refuzat, declarând că aceste informații nu ar fi relevante.

Cu toate acestea, femeile însărcinate trebuie să știe despre lipsa de testare a vaccinului în timpul sarcinii - acesta este fundamentul consimțământului informat. De asemenea, probabil că ar fi interesate să afle de ce Pfizer a întrerupt prematur testul de sarcină și încă nu a făcut publice rezultatele pe care le-a găsit.

În februarie 2021, Pfizer a lansat un studiu pentru a evalua siguranța injecției sale COVID-19 - BNT162b2 - la femeile însărcinate sănătoase. Injecțiile urmau să aibă loc între 24 și 34 de săptămâni de sarcină, iar participantele au fost randomizate 1 la 1 pentru a primi o injecție COVID-19 sau un placebo.

Dar, deși inițial studiul trebuia să înscrie 4.000 de femei, Pfizer a înscris doar 349, apoi a oprit în întregime înscrierea.

"Cel mai îngrijorător", a explicat Makary, "rezultatele sarcinii celor care au participat la studiu, precum și ale bebelușilor lor, nu sunt încă publice nici astăzi, aproape doi ani mai târziu".

Femeile însărcinate și cele care alăptează au fost excluse din studiile clinice de fază 3 ale Pfizer și Moderna, dar în aprilie 2021, directorul CDC, Dr. Rochelle Walensky, a anunțat: "CDC recomandă ca persoanele însărcinate să primească vaccinul COVID-19".

Colegiul American al Obstetricienilor și Ginecologilor (ACOG) și Societatea de Medicină Materno-Fetală au reluat în curând această declarație, recomandând femeilor însărcinate să se injecteze, la fel ca și Colegiul Regal al Obstetricienilor și Ginecologilor din Marea Britanie.

Astfel, pe măsură ce lunile treceau, sute de mii de femei însărcinate din întreaga lume și-au suflecat mânecile pentru a primi vaccinul, în ciuda absenței oricăror studii clinice.

"Mesajul autorităților a fost clar - răul provocat de infecția cu COVID-19 a depășit orice rău provocat de vaccinul cu ARNm - dar, în realitate, nu aveau cum să știe", a remarcat Maryanne Demasi, doctor în științe medicale la Universitatea din Adelaide și fost reporter la ABC News din Australia.