ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au început francezii să-și facă lobby pe lângă ministerul Sănătății pentru a ocupa locul lăsat liber de Hexi Pharma pe piața dezinfectanților? Așa par să arate imagini surprinse în fața ministerului de resort.

Scandalul Hexi Pharma pare să fi trecut în plan secund în ultimele zile, asta și în contextul alegerilor locale. Totuși, chiar dacă justiția română întârzie nepermis de mult să elucideze acest caz, câteva concluzii se pot deja trage. Iar printre acestea, în termeni de business un lucru e cert: firma Hexi Pharma este definitiv scoasă din piața de profil, iar locul său trebuie de urgență preluat de altcineva.

Așa indică și o imagine surprinsă luni seara, 6 iunie, în fața Ministerului Sănătății, unde era parcată o mașină oficială cu steag francez, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos. Acest tip de protocol e întâlnit doar în cazul reprezentanțelor comerciale, a consulatelor sau a ambsadelor. Deci "vizita de lobby” a fost una cât se poate de serioasă și, se pare, la cel mai înalt nivel, scrie b1.ro.

Interesant, liderul mondial pe piața dezinfectanților este chiar compania franceză Anios, care era interesată de mai mult timp de scoaterea din joc a celor de la Hexi Pharma. Acest lucru a fost evidențiat chiar de anchetele lui Cătălin Tolontan, într-una dintre ele acesta arătând că cei de la Anios au dat în judecată Ministerul Sănătății pentru că aceștia au acoperit faptul că Hexi Pharma distribuia dezinfectanți diluați.