ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Italia a introdus restricții mai severe pentru persoanele nevaccinate în apropierea sărbătorilor, excluzându-le din restaurante, teatre și muzee pentru a reduce răspândirea coronavirusului și pentru a-i constrânge să se vaccineze, scrie Daily Mail.

Doar cei care au "Super Green Pass", care le cere italienilor să se vaccineze de două ori în loc să furnizeze un rezultat negativ la testul Covid, vor putea participa pe deplin la viața publică începând de luni.

Până la 15 ianuarie, poliția italiană va verifica dacă cei care vizitează restaurantele, barurile, sălile de concerte, evenimentele sportive, teatrele și evenimentele publice au "super permisul verde" de sănătate.

Restricțiile vin ca urmare a creșterii constante a numărului de cazuri de Covid în Italia în ultimele șase săptămâni, cu 15.021 de infecții înregistrate duminică, și a îngrijorării legate de noua variantă Omicron, despre care se crede că este mai transmisibilă decât tulpina Delta. 

Cu toate acestea, rata de vaccinare a Italiei este mai mare decât a multora dintre vecinii săi, fiind de 85% din populația eligibilă în vârstă de 12 ani și peste și de 77% din populația totală. 
 
 
Începând de luni, aplicațiile pentru telefoane care verifică starea de sănătate a persoanelor cu permis de liberă trecere vor fi actualizate, iar cei care doar au fost testați negativ în ultimele zile pentru Covid nu vor mai fi lăsați să intre la evenimente publice sau în clădiri publice. 

Tot începând de luni, persoanele trebuie să aibă green pass-ul simplu, care poate fi obținut cu un rezultat negativ la test - pentru a avea acces la transportul public local și pentru a se caza în hoteluri. 

La Milano, prefectul a precizat că permisele de sănătate vor fi verificate înainte ca oamenii să fie lăsați să urce în metrou sau în autobuze.  

Odată cu apropierea sezonului de cumpărături de sărbători, mai multe orașe, inclusiv Roma și Milano, au decretat obligativitatea purtării măștii și în spațiile deschise.
 
With the holiday shopping season approaching, many cities including Rome and Milan have ordered mask mandates even outdoors. Pictured: Police officers stop a group of people in Rome on Saturday