ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avaev Vladislav Evgenievich - fost vicepreședinte al Gazprombank, fost membru al Consiliului de administrație al Clubului Sportiv Central al organismelor financiare și economice ale Rusiei, a fost găsit mort alături de familia sa, la Moscova, pe 18 aprilie 2022.

Familia Avaev a fost găsită decedată în apartamentul lor, care este situat pe bulevardul Universitetsky, relatează canalul Baza Telegram, citând informații ale poliției. 

Potrivit informațiilor preliminare, fostul vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avaev, în vârstă de 51 de ani, și-ar fi împușcat soția și fiica și apoi s-ar fi sinucis. Anchetatorii au ajuns la concluzia că a fost vorba de o crimă și o sinucidere, deoarece Vladislav Avaev, capul familiei decedate, avea o armă în mână. Motivele incidentului sunt încă neclare.

Cadavrele au fost găsite de o rudă a victimelor, care nu a reușit să ia legătura cu acestea prin telefon. Femeia era îngrijorată și a decis să își viziteze rudele. Ea a găsit cadavrele fostului vicepreședinte al Gazprombank și ale soției sale, Elena, în vârstă de 47 de ani, într-o singură cameră. Cadavrul fiicei lor de 13 ani, Maria, a fost găsit într-o altă cameră, informează Știripesurse care citează Mediafax.

Vladislav Avaev a fost, de asemenea, angajat în afaceri private, a fost directorul general al companiei RTK, care se ocupă de cercetare și dezvoltare științifică în domeniul științelor naturale și tehnice, precum și fondatorul companiei de construcții CARBONICS LLC, afirmă agenția rusă de presă TASS.

O sursă a declarat că, în apartament era dezordine foarte mare, iar absolut toate lucrurile erau împrăștiate, scrie siteul kp.ru, citat de SpS.

La sfârșitul lunii februarie, în stațiunea montană vizitată de elitele financiare rusești, Leninskoye, lângă Sankt Petersburg, a fost găsit mort și directorul general adjunct pentru securitatea corporativă al Gazprom, Alexander Tyulyakov, în vârstă de 61 de ani.

În Gazprombank își are vârâte tentaculele și oligarhul Arkady Rotenberg, prietenul din copilărie al lui Vladimir Putin.

Fiul lui cel mare, miliardarul în euro Igor Rotenberg, născut în 1974, este acționarul majoritar al Gazprom Foraj iar cel de-al doilea fiu al său, Roman Rotenberg, este vicepreședinte al Gazprombank. Copiii din a doua căsătorie, cu Natalia, o fostă gimnastă născută în 1981, locuiau până nu demult în Marea Britanie 

Gazprombank a fost desemnată ca bancă autorizată care va deschide conturi speciale în ruble pentru cumpărătorii de gaze din „țările neprietenoase” și va vinde valută pentru conversia în ruble pentru plata gazului la licitațiile Bursei de la Moscova, a informat la sfârșitul lunii trecute agenția rusă de știri de stat TASS. Gazprombank se află pe lista de sancțiuni a unor țări occidentale.

Citiți Davai ruble, davai ceas ori nema gaz. Putin pune Europa pe butuci