ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cele 27 de state membre ale Uniunii Europene au aprobat, marți, un text legislativ care va pune capăt vânzării de autoturisme noi echipate cu motoare cu ardere internă din 2035, după ce Germania a obținut o scutire pentru autoturismele care utilizează combustibili sintetici, transmit AFP și Reuters, citate de ȘtiriPeSurse. 

Țările Uniunii Europene au dat marți aprobarea finală pentru o lege istorică care prevede încetarea vânzărilor de mașini noi cu emisii de CO2 în 2035, după ce Germania a obținut o scutire pentru mașinile care funcționează cu combustibili electronici.
 
 

Aprobarea din partea miniștrilor energiei din țările UE înseamnă că principala politică europeană în materie de climă pentru autovehicule poate intra în vigoare, după săptămâni de întârzieri cauzate de opoziția de ultim moment a Germaniei.

Legislația UE va impune ca toate mașinile noi vândute să aibă emisii zero de CO2 începând cu 2035 și emisii de CO2 cu 55% mai mici începând cu 2030, față de nivelurile din 2021. Obiectivele sunt concepute pentru a stimula decarbonizarea rapidă a parcurilor auto noi din Europa.

Potrivit AFP, în rândul celor 27 de state membre doar Polonia a votat împotriva acestei legi. Italia, România și Bulgaria s-au abținut cu prilejul votului din rândul miniștrilor europeni ai Energiei reuniți la Bruxelles.

Ținta finală: mașini electrice autonome ghidate din satelit - tip Google - și orașe-temniță „de 15 minute”.

Citiți Panopticul digital: Pericolul real al așa-numitelor orașe inteligente de 15 minute