ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hotărâre controversată la Târgu Jiu. Bătrânele care vând flori și verdeață în piețele din Târgu-Jiu trebuie să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vând droguri populației. Așa a decis Consiliul Local.

Consilierii locali din Târgu-jiu au decis cu majoritate de voturi ca toți comercianții, indiferent de produsul pe care-l vând în piețe să completeze o declarație pe propria răspundere că nu vor vinde droguri.

Autoritățile cred că astfel vor împiedica traficul de droguri. Primăria susține că hotărârea a fost luată la cererea agenților economici.
 
Printre cei care vin cu legume în piața din Târgu Jiu sunt mulți oameni în vârstă, care și-au făcut cruce când au auzit că trebuie să completeze declarația că nu vând substanțe interzise, conform tvr.ro.

O femeie care își aduce zilnic marfa în piața din Târgu Jiu bănuiește despre ce ar fi vorba. Își amintește că nu mai cultivă de mult cânepa din care își țesea covoarele.

Din 2011, comercianții din Târgu Jiu erau obligați să aibă un act notarial în care să menționeze că nu vând substanțe interzise. Acum vor completa doar această declarație pe proprie răspundere.