ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Costel Alexe, ministrul interimar al Mediului, a spus, miercuri, într-o conferință de presă, că a descoperit cea mai mare operațiune de tăieri ilegale de arbori, în Maramureș, la Ocolul Sighet, unde 100.000 de metri cubi de arbori au fost rași de pe fața pământului, informează Mediafax.
„În Maramureș, la ocolul Sighet, a fost 340 de hectare, în adâncul pădurii. Au fost 100.000 de metri cubi, o pădure rasă, cu un prejudiciu de milioane de lei pentru stat”, a declarat Alexe.

Acesta a mai declarat că în acea zonă s-au făcut tăieri în mod repetat, timp de opt ani fără ca cineva să le vadă.

„Nici autoritățile nu s-au sesizat. A existat o conlucrare comună. Săptămâna trecută dosarul a fost trimis la Parchet”, a precizat ministrul Mediului. „Mesajul pe care îl transmit este că eu îi vreau cu cătușe pe mâini pe toți cei care taie ilegal păduri”, a mai spus Alexe.
 
Luna trecută, Alexe spunea că este datoria statului român să împădurească aceste zone defrișate masiv. „Situația pădurilor defrișate din România a ajuns la urechile oficialilor de la Bruxelles, iar Comisia Europeană a activat luna aceasta procedura de infringement”, afirma Alexe.

 Ministerul Mediului anunța, de asemenea, că pentru a compensa o parte din pierderi, va planta peste 2500 de păduri de la zero. Cele mai multe în județele Suceava - 360, Maramureș - 140 și Sibiu - 90. Puieții plantați în acest ani vor prelua rolul de pădure peste 20 de ani.