ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Circa 200 de militari americani vor ajunge luni în Republica Moldova din România pentru a efectua exerciții militare comune în perioada 3-20 mai, ca dovadă a întării prezenței militare americane în zonă, relatează Associated Press.

Potrivit Ministerului moldovean al Apărării, militarii vor ajunge luni din România în zeci de vehicule blindate pentru a participa la exercițiile comune, conform Mediafax.

Opoziția moldoveană prorusă a avertizat că va organiza proteste în țară față de exercițiile militare comune din perioada 3-20 mai.

La exercițiile comune vor participa 165 de militari moldoveni.

Ambasada SUA la Chișinău a anunțat că în cadrul acestor exerciții - care marchează cooperarea în curs dintre Republica Moldova și Statele Unite - vor avea loc antrenamente în vederea acordării de îngrijiri medicale și evacuării, în vederea oferirii de mentenanță pe teren și efectuării unor demolări, informează stirileprotv.ro.

Republica Moldova s-a alăturat programului Parteneriatul pentru Pace în 1994.