ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


America First Legal (AFL) a dat în judecată FDA și Departamentul de Sănătate și Servicii Umane (HHS) pentru că nu au predat documente legate de suprimarea de către guvern a tratamentelor COVID-19 hidroxiclorochina (HCQ) și ivermectina, transmite Epoch Times.

Potrivit procesului, AFL a depus o cerere în temeiul Freedom of Information Act (FOIA) în august 2022 la HHS și la FDA, solicitând informații legate de medicamentul anti-malarie HCQ în perioada 1 martie - 1 septembrie 2020. AFL a primit confirmarea și numerele de urmărire de la ambele agenții că cererea sa a fost primită
.
AFL a depus cereri FOIA similare în septembrie 2022 la aceleași agenții, solicitând informații privind ivermectina - un medicament antiparazitar popular - și a primit, de asemenea, confirmarea că solicitările au fost primite, împreună cu numerele de urmărire, potrivit unui comunicat de presă al AFL.

AFL, o organizație non-profit care "lucrează pentru a promova statul de drept în Statele Unite, pentru a preveni depășirea puterii executive și pentru a asigura un proces echitabil și o protecție egală pentru toți americanii", a căutat informații pentru a determina când și de ce oficialii guvernamentali, inclusiv Dr. Anthony Fauci, fostul director al Institutului Național de Alergii și Boli Infecțioase, au descurajat și suprimat utilizarea HCQ și ivermectinei pentru tratarea COVID-19. Niciuna dintre agenții nu a dat curs solicitărilor.

"COVID-19 a scos la iveală faptul că instituția de sănătate publică este extrem de politizată și șocant de ineptă. Până în prezent, motivul exact pentru care birocrații au suprimat HCQ și Ivermectina rămâne o întrebare fără răspuns. Prin depunerea acestui proces, AFL a făcut un prim pas spre expunerea adevărului și tragerea la răspundere a persoanelor responsabile pentru refuzul accesului pacienților la aceste medicamente potențial utile. Americanii au dreptul să știe dacă ceea ce a stat la baza luării deciziilor a fost animozitatea politică a lucrătorilor guvernamentali de stânga față de fostul președinte Trump, mai degrabă decât știința", a declarat Reed D. Rubinstein, consilier principal al AFL și director al departamentului de supraveghere și investigații, într-un e-mail pentru The Epoch Times.

În ciuda sutelor de studii evaluate de colegi care susțin eficacitatea ambelor medicamente, FDA a avertizat împotriva utilizării HCQ și ivermectinei pentru a preveni și trata COVID-19. Pe site-ul său web, FDA afirmă că "datele disponibile în prezent nu arată că ivermectina este eficientă împotriva COVID-19", însă jumătate dintre studiile pe care agenția le folosește pentru a-și susține poziția susțin utilizarea ivermectinei împotriva COVID-19, potrivit unei analize din 2022 realizată de The Epoch Times.

În septembrie, Curtea de Apel a celui de-al cincilea circuit a reluat un proces împotriva HHS și a FDA intentat de trei medici care au susținut că FDA și-a depășit autoritatea atunci când a inițiat o campanie de relații publice anti-ivermectină în 2021 care avertiza oamenii să nu ia medicamentul.

Potrivit procesului, FDA a publicat o actualizare informală pentru consumatori la 18 luni de la declanșarea pandemiei, descurajând utilizarea ivermectinei pentru prevenirea și tratarea COVID-19. Aceasta a publicat apoi un document privind COVID-19 și ivermectina destinat animalelor și a făcut patru postări online - una pe site-ul său și trei pe rețelele de socializare, cu o imagine a unui cal, în care se precizau următoarele:

"Tu nu ești un cal. Nu ești o vacă. Serios, voi toți. Opriți-vă."

"Tu nu ești un cal. Opriți-vă cu #ivermectina. Nu este autorizat pentru tratarea #COVID."

"Opriți-vă, băieți. Ivermectina poate că este în trend, dar tot nu este autorizată pentru tratarea COVID-19."
  

Într-un e-mail intern, un membru al echipei de comunicare a FDA a declarat că postările fac parte dintr-o "nouă strategie de implicare". Potrivit procesului, presa națională a difuzat titlurile, iar farmaciile, spitalele și consiliile medicale au luat act de poziția FDA și au început să restricționeze accesul la tratament.

FDA a trimis, de asemenea, scrisori către Federația Consiliilor Medicale de Stat și Asociația Națională a Consiliilor de Farmacie, avertizând împotriva utilizării ivermectinei pentru tratarea COVID-19, împreună cu avizul său care spunea că administrarea în doze mari este periculoasă.

La fel ca în cazul ivermectinei, FDA a avertizat împotriva utilizării hidroxiclorochină pentru tratamentul COVID-19, invocând un risc de "probleme de ritm cardiac" și a afirmat că medicamentul nu este nici sigur, nici eficient pentru tratarea sau prevenirea COVID-19. Agenția permisese anterior utilizarea acestuia în baza unei autorizații de utilizare de urgență (EUA), dar a revocat autorizația în iunie 2020 - cu șase luni înainte de a acorda EUA pentru vaccinurile COVID-19 de către Pfizer și Moderna. La o lună după ce a revocat EUA pentru hidroxiclorochină, Dr. Fauci, fostul consilier pentru coronavirus de la Casa Albă, a declarat într-un interviu acordat MSNBC că datele științifice și studiile clinice "care au fost valabile" au determinat că "hidroxiclorochina nu este eficientă" în tratarea COVID-19.

După cum se precizează pe site-ul web al FDA, FDA își poate folosi autoritatea de a acorda EUA în temeiul secțiunii 564 din Federal Food, Drug, and Cosmetic Act pentru a permite utilizarea de produse medicale neaprobate sau utilizări neaprobate ale produselor medicale aprobate pentru a diagnostica, trata sau preveni boli grave sau care pun viața în pericol atunci când sunt îndeplinite anumite criterii. Unul dintre aceste criterii este că nu există "alternative adecvate, aprobate și disponibile". Astfel, pentru a acorda EUA pentru vaccinurile COVID-19, nu ar putea exista un tratament alternativ adecvat, aprobat și disponibil pentru COVID-19.

FDA nu a răspuns la solicitarea de comentarii.