ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Au fost vremuri în care sfinții erau chemați să ne ajute să trecem cu bine prin încercări. Au fost vremuri în care aceștia goneau frica de moarte și dăruiau speranță, încredere, viață. În molima lui Caragea pelerinajul Sfântului Dimitrie a fost momentul din care molima și-a pierdut puterea și s-a retras.

Ce vibrație îi întărea pe oamenii din vechime, astfel încât să rămână tari în credința lor și să meargă mai departe? Când Sfinții ne-ar putea întări sufletește, suntem izolați de ei, într-un experiment de eutanasiere spirituală iar noi spunem că este bine, că este normal, că este eroic chiar.

După interzicerea slujbelor religioase timp de doua luni, după interzicerea Învierii, Raed Arafat a anunțat că pelerinii nu vor mai putea merge la Cuvioasa Paraschiva, nu vor putea veni în București, pe Dealul Mitropoliei. Vor fi legitimați, vânați de poliție, ținuți departe.

În ce logică a pandemiei 18 milioane de alegători au fost chemați duminică în cabinele de vot, fără a fi în primejdia unei ascensiuni a contagiunii, iar a sta în aer liber pentru a onora și îmbrățișa cu rugăciunea un Sfânt devine primejdie națională?

Cât de comunist sună… Orice om care ajungea în fața Sfintei, își punea sufletul acolo! Era ziua Cuvioasei Paraschiva, ziua de naștere în Împărăția Domnului, iar prezența noastră acolo, împreună, era de o intensitate spirituală pe care doar cei ce au participat o cunosc. Să fii întărit în credință, pregătit pentru orice, cu sufletul mângâiat.

În aceste zile îmi revin succesiv, în minte, cuvintele premonitorii ale mitropolitului Bartolomeu Anania: „Se întorc comuniștii, dragii mei! Sub masca democrației, a îngăduinței, vor să ni-L smulgă pe Dumnezeu din suflet și rugăciunile de pe buze si din urechi…

De aceea trebuie să fim treji, noi creștinii, si Biserica noastră!”

Fără să își dea seama autoritățile au ridicat miza închinării la valoare de MĂRTURISIRE, ceea ce confirmă profețiile vremurilor din urmă, timpul mărturisitorilor.

Și făcându-I-se milă, a întins mâna și S-a atins de el și i-a zis: „Voiesc, curățește-te!” Și îndată s-a îndepărtat lepra de la el și s-a curățit…

Evanghelia după Matei, Capitolul 1