ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul deputat PNL Ovidiu Raețchi salută teza consumului de insecte și profețește apariția, în viitor, a unei bucătării dedicate preparării gîndacilor și restaurante tip fast-food pentru asemenea alimente, scrie Inpolitics.

Iată declarația lui Ovidiu Raețchi:

”E limpede că va fi nevoie de decenii pentru ca ingredientele din insecte – cel mai probabil în combinație cu ingrediente mai clasice – să genereze produse de succes, o bucătărie specifică, lanțuri fast-food. Dar o vor face, pentru că așa funcționează creativitatea umană, în lipsa căreia profeția lui Malthus ar fi ajuns deja la termen.
E cumva firesc pentru o parte din generația noastră să se agite împotriva acestei inovații – la Mecca de exemplu, în urmă cu doar câteva decenii, a fost emisă o fatwā care proclama aparatele de radio haram, întrucât diavolul locuiește în ele (și ne imită vocea de acolo) – însă în 2050, când vom ajunge la 10 miliarde de oameni, toată aceasta agitație va fi doar o anecdotă, iar măsura UE privind insectele se va dovedi una dintre cele mai eficiente și responsabile din istoria luptei noastre împotriva viziunilor întunecate ale domnului Malthus”  a scris Raețchi pe Facebook.