ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a anunțat că se suspendă din partid „în urma scandalului mediatic și a presiunilor mediatice care au avut loc asupra mea”, precizează politicianul într-un comunicat de presă.

Cătălin Rădulescu spune că regretă faptul că i-au fost interpretate în mod distorsionat declarațiile și își cere scuze persoanelor pe care le-a lezat.

„Regret faptul că au fost interpretate cuvintele mele în alt sens, total distorsionat și neadevărat, fiind luate fraze din subiecte diferite, dintr-un interviu de 90 de minute, și atașate în mod securistic într-un filmuleț de 2 minute.Îmi cer scuze persoanelor de bună credință care s-au simțit lezate prin interpretarea nedreaptă a cuvintelor mele; în decursul carierei mele și până la aceasta vârstă, nefiind implicat niciodată în niciun fel de act de tulburare a liniștii publice”, se arată în comunicatul remis presei locale din Argeș.

Deputatul susține că „așa cum prevede Constituția României, opiniile și declarațiile politice ale unui parlamentar sunt supuse imunității și că orice altfel de anchetă privind declarațiile și opiniile politice ale unui parlamentar, este ilegală și neconstituțională”.

„Întrucât am o vechime de 21 de ani în PSD, nu doresc ca imaginea partidului și a președintelui PSD să fie prejudiciate în niciun fel, mă autosuspend până la clarificarea aspectelor ce țin de acest scandal mediatic, pentru a dovedi buna mea credință și faptul că interpretarea dată cuvintelor și opiniilor mele a fost denaturată, pentru a-mi decredibiliza imaginea si activitatea politică”, încheie politicianul.

Parchetul General s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârșirea infracțiunii de tulburare a liniștii și ordinii publice în urma declarațiilor făcute de Cătălin Rădulescu, într-un interviu publicat de Adevărul.

„Eu arma cu care am tras la Revoluție mi-am păstrat-o. Niciodată n-am vrut să o dau, o țin acasă ca și armă de panoplie. Am certificat de colecționar, nu o să mi-o ia nimeni în viața vieților și o țin că poate vreodată mai vine cineva cu vreo o idee din asta să transforme statul asta pentru care am luptat noi. Sunt pregătit să ies cu arma să trag. Imediat, imediat”, spunea deputatul în interviu.

Ulterior, polițiștii i-au anulat lui Rădulescu dreptul de a deține arme, acesta fiind amendat cu 2.500 de lei pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor.